Wilhelm, 6 år från Bålsta, pantar till förmån för Musikhjälpen. Nu hoppas han att fler Bålstabor vill stötta insamlingen. Foto: Privat

Många slöt upp bakom Wilhelms insamling

Nytt rekord i Musikhjälpen. Över 74 miljoner kronor samlades in av svenskarna. Flera Bålstabor bidrog till insamlingen, bland annat genom att stötta sexårige Wilhelms pant-initiativ.

  • Publicerad 11:06, 19 dec 2017

Musikhjälpen är en insamlingskampanj som anordnas årligen av SR, SVT och Radiohjälpen. Årets tema är ”Barn är inte till salu” och har som syfte att samla in pengar i kampen mot barnsexhandel. I söndags avslutades sändningarna och då stod det klart att årets Musikhjälpen samlat in över 74 miljoner kronor. Vilket är ett nytt rekord. Och en del av pengarna, kom från Bålsta.

Sexårige Bålstabon Wilhelm, som vi skrev om förra veckan, startade en insamling till förmån för radiohjälpens kamp mot barnsexhandeln. Han initiativ går ut på att panta burkar. Själv har Wilhelm pantat för drygt 600 kronor, men det är flera Bålstabor som slutit upp bakom Wilhelms insamling. Totalt har han fått ihop över 3 000 kronor. Men förhoppningen är att summan i den digitala bössan ska stiga ytterligare. Det går nämligen att skänka pengar fram till den 31 december.

Wilhelms insamling hittar du här: ”Wilhelm pantar burkar för mh17”

Även Gröna Dalenskolan i Bålsta har en pågående insamling. Gröna Dalen digitala insamlingsbössa är uppe i 1 400 kronor. Men som sagt, insamlingarna är fortfarande igång.

– Det började med att några elever kom till mig och ville göra något tillsammans. Då presenterade jag idén om att samla in pengar till Musikhjälpen. Hittills har det varit väldigt uppskattat, säger Jonas Mårtensson, musiklärare på Gröna Dalenskolan, som var med och arrangerade en välgörenhetskonsert förra onsdagen, där intäkterna gick till Musikhjälpen.

Gröna Dalens insamling hittar du här: "GrönaDalenMH17"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet