Foto: Mostphotos

Många småbrott i helgen

Så var kylan borta. Vad händer? Jo, då görs en hel mängd småbrott.

  • Publicerad 16:08, 1 apr 2018

Söndag 00:30

Romberga Enköping

Misshandel. En man är misstänkt för misshandel och olaga hot mot en kvinna i en bostad. Vidare utredningsåtgärder följer

Söndag 03:00

Centrum Enköping

Misshandel.En man i 25-årsåldern anmälde tidigt på söndagsmorgonen att han blivit misshandlad i centrala Enköping. Till polispatrullen uppgav han att okända gärningsmän slagit honom i ansiktet. Patrullen transporterade mannen till sjukhus för kontroll.

Söndag 05:18

Enköping

Olovlig körning. En bilförare i 30-årsåldern är misstänkt för grov olovlig körning. Då polis stoppade hans bil kunde han inte uppvisa körkort. Han uppgav att han hade körkort från ett annat land,men det kunde han inte visa upp. Mannen är dömd för flera olovliga körningar tidigare och brottsrubriceringen är grov olovlig körning.

Söndag 05:02

Enköping, Salatullen

Drogbrott. En man i 25-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri och andra narkotikabrott sedan bilen han körde stoppats av polis tidigt på påskdagens morgon. Snabbtestet var positivt. Körkort och bilnycklar omhändertogs, bilen uppställd. Den misstänkte släpptes efter förhör.

Lördag Ca 2300-0000

Lillsidan Enköping

Eftrerlyst. Tips inkommer om att en efterlyst yngre man skulle finnas på Lillsidan. Polispatruller gjorde husrannsakan där mannen befann sig enligt tipset – och tipset stämde.

Den efterlyste unga mannen greps och transporterades till SIS-Institution.

Där han greps påträffades även ca 25 gram misstänkt narkotika som var portionsförpackad. Även en modell av våg som används vid hantering av narkotika hittades.

Fredag 16:30

Kofsan, Vallby, Enkp

Hittad bil.En stulen Volvo anträffades vid Koffsan på fredagens eftermiddag. Bärgare hämtade bilen.

Fredag 17:07

OKQ8 Gesällgatan Enköping

Bensinsmitning. En sandfärgad Volvo tankades på OKQ8 på långfredagens eftermiddag. Föraren körde i väg utan att betala och bilen visade sig vara falskskyltad.

Fredag 19:00

OKQ8 Gesällgatan Enköping

Bensinsmitning. En svart Merceders tankades på OKQ8 på långfredagens kväll. Föraren körde i väg utan att betala och bilen visade sig vara falskskyltad.

Fredag 22:45

Stora Torget Enköping

Stök. En man i 40-årsåldern omhändertogs av polis sent på fredsgens kväll på Stora Torget i Enköping sedan personer ringt och anmält att mannen betett sig stökigt på torget.

Lördag 03:00

Västerviksgatan

Skadegörelse mm.

Två män uppträdde stökigt och skrämmande på Västerviksgatan under tidiga lördagsmorgonen. En entrédörr slogs sönder och de två tog sig in i flerfamiljshuset. Då hade dock vittnen ringt polis, som grep den ene mannen, en 40-åring som de satte handfängsel på.

Mannen hade kniv med sig och är även misstänkt för skadegörelse och narkotikabrott.

Lördag 01:15

Stora Torget

Omhändertagande. En polispatrull på Stora Torget uppmärksammade en man som var utåtagerande under natten mot lördag. Mannen omhändertogs och medfördes till polisstationen, men släpptes senare.

Fredag 12:48

Kvarteret Sadelmakaren i Enköping

Tillgrepp av fortskaffningsmedel.

En personbil som stått parkerad i parkeringsgaraget på Sadelmakaren har stulits. Ägaren upptäckte stölden mitt på långfredagen.

Fredag 1900-2000

Stenfalksgränd

Stöld

Det var fest i en lägenhet på Stenfalksgränd förra veckan. Senare upptäcktes att både svensk och polsk valuta stulits där av okända gärningspersoner.

Fredag.

Enköping.

Försök till bedrägeri.

Mannen som ringde sa att han var från "Sparbanken i Enköping". Han sa att banken tillfälligt stoppat en falsk transaktion och ville att den 70-åriga kvinnan som svarat skulle logga in på sin bank, för de ska kunna ordna upp detta. På plats hos kvinnan fanns en person som förstod vad det handlade om. Han övertog samtalet och avslutade det samt polisanmälde bedrägeriförsöket.

Fredag 13:12

Romgatan.

Egenmäktigt förfarande.  Registreringsskyltar har stulits från en Volkswagen som stod parkerad på Romgatan.

Fredag 09:30

Fjärdhundra

Stöld genom inbrott i garage.

Okända har brutit sig in i ett garage i Fjärdhundra genom att klippa upp hänglåset till dörren. Kompressor, svetsar, tuber, verktyg och högtalare finns bland det stulna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19