ENTRÈ VÄST. Restaurangen Grekiska grill och bar kommer att etablera sig i Harrys f.d. lokaler i Väsby Centrum. Foto: Charlotte Årling/arkiv

Mangal och Grekiska grill och bar till Väsby Centrum

Under våren/sommaren får Väsbyborna två nya restauranger. Det är Mangal BBQ och Grekiska grill och bar som valt att etablera sig i Väsby Centrum.

  • Publicerad 13:24, 7 feb 2019

Det är kända koncept som folk känner till.

Mangal kommer att öppna i gamla Upper Wäsbys (Centrumgrillen) lokaler vid huvudentrén mot stora parkeringen. Grekiska grill och bar öppnar i en del av före detta Harrys lokaler mot entré väst. Båda lokalerna ska renoveras och öppning beräknas till våren/sommaren.

– Vi ser väldigt positivt på att vi nu kan utöka antalet restauranger och kunna erbjuda Väsbyborna den här servicen. Det är kända koncept som folk känner till, säger Maria Helling, Centrumchef på Väsby Centrum.

Hon berättar att båda restaurangerna kommer att ha uteservering.

– De kommer även att ha egna entréer och kan på så sätt styra sina öppettider.

I den lokal som Grekiska grill och bar öppnar i har tidigare Harrys och Farbror huserat, men båda gick i konkurs.

Vad talar för att den nya restaurangen ska klara sig bättre än Harrys?

– De tidigare hyresgästerna hade en mycket större lokal. Den här är mer anpassad i storlek. Handelsbanken har halva gamla Harrys lokaler, säger Maria Helling.

Mangals koncept är som en tjusigare fastfood där man beställer sin mat i kassan, får en puck och hämtar sin mat köket när den är klar. Mangal har i dag åtta restauranger, bland annat på Stockholm Centralstation och i Kista galleria.

På Grekiska grill och bar ligger fokus på smakupplevelser från Grekland och Medelhavet. De arbetar med ett öppet kök där gästerna kan se hur beställningen tillagas. Restaurangkedjan hette tidigare Grekiska kolgrillsbaren men byter nu namn. De har i dag ett 25-tal restauranger från Malmö till Östersund.

Tomma lokaler

Maria Helling bekräftar att det finns en del butikslokaler som står tomma i Väsby Centrum.

– Vi för en ständig dialog med nya hyresgäster. Det gäller att hitta rätt hyresgäster för långsiktig etablering, säger hon.

– Det är mycket positivt som händer i området i och med bygget av det nya bostadsområdet Fyrklövern, så vi är inte oroliga, säger hon.

GRILLAT. Pide, grillat och andra godsaker står på menyn. Foto: Mangal

Fem restauranger i Väsby Centrum

Finns redan nu:
Tamarine – asiatiskt kök
Basilica – husmanskost, fisk, pasta, sallader 
Arigato Sushi – sushi och asiatisk mat

Till sommaren:
Mangal BBQ –  kötträtter, sallader, pide, wraps, hamburgare och kebab
Grekiska grill och bar – medelhavsmat inklusive specialiteten souvlaki
Dessutom flinns flera kaféer som serverar lättare luncher.