Mängder med lägenheter till salu i nya Täbyområdet

25 av 37 lägenheter som är till salu i Näsbypark ligger i nya området kring Norskogsbadet. En slump eller ett resultat av spekulationsköp?

  • Publicerad 17:22, 22 okt 2017

På hemnet finns 37 lägenheter just nu till salu i Näsbypark. Av dem ligger hela 25 stycken i nya området kring Norskogsbadet.

Victor Isaksson, franchisetagare på Husmanhagberg i Täby:

– Det jag tror är att folk köpt på lite spekulationer. Det är många som inte ens är färdigbyggda, de flesta säljs på ritning, även på andrahandsmarknaden, säger han.

– Alla köp är självklart inte spekulation, vissa är att de skilt sig, träffat någon, behöver större eller mindre. Rent historiskt på nyproduktion har det ju varit lönsamt.

Enligt mäklarna kan affären ta lite längre tid, med tanke på att det finns många lägenheter till salu i området.

– Det blir alltid så att om det finns mycket objekt ute att välja på inom ett litet område är det klart att man kan kosta på sig att vara mer kräsen som köpare. Att man väljer och vrakar lite mer, säger Sara Mårtensson, på Magnusson mäkleri.

Även hon upplever att en hel del av lägenheterna är köpta på spekulation, med avsikten att tjäna en slant.

"Måste köpt på spekulation"

En boende i området, som flyttade in i år, har inte tänkt på att en del lägenheter står tomma.

– Nej, men de håller ju fortfarande på att bygger i området, säger han.

Trots att han inte är den första ägaren av lägenheten är han den första som bor där.

– Det var en kille som köpt kontraktet, sedan köpte vi när det var färdigbyggt. Så han måste ju ha köpt på spekulation.

John Jägholm, på Jägholmsmäklarna, har sålt flera lägenheter i området, senast i oktober. Han tycker att det är svårt att säga exakt varför det finns så många lägenheter till salu där.

– Men efterfrågan på de lägenheterna har inte varit jättestor. Det började bra, egentligen när folk köpte dem från allra första början, säger han.

– Jag hade två treor där förut, och de gick bra att sälja. De hade det lilla extra. Men de vanliga som det finns många av är det lite mindre intresse på. När utbudet blivit stort har det mättat intresset lite.

Likadant i Hägernäs strand

Men John Jägholm tycker inte att det är helt ovanligt.

– I Hägernäs strand var det ännu värre. Första året såldes det ingenting där. Sedan mötte de marknaden, på hur priset såg ut, och då såldes allting på en gång.

Har priserna varit för höga i det här området också?

– Nej, det kan ha varit att de gick ut lite för dyrt, som gjorde att det slog lite fel och då blev det många lägenheter över. Men får de inte det priset säger säljarna nej och tillträder hellre då.

– Jag tror att det kan hjälpa till lite, när folk tillträtt, då kan man visa lägenheten. Nu säljs de på ritning, sen kan man visa upp vad de faktiskt köper.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10

Vi är stockholm