Manifestation för äldre hemlösas situation i Stockholm

Dagen efter lucia kommer representanter från den ideella organisationen "Vid din sida" att, genom en manifestation, informera om stadens äldre hemlösas situation.

  • Publicerad 13:54, 6 dec 2019

I våras arrangerade den ideella organisationen Vid din sida en demonstration mot fattigdom och hemlöshet bland äldre. Lördagen den 14 december är det dags igen, men under stillsammare former. Enligt grundaren Jeanette Höglund vill de stå på Drottninggatan men det fick de inte tillstånd för.

Här demonstrerar de för äldre hemlösa och fattigpensionärer

– Vi kommer att stå vid Soltorget mellan klockan 14 och 17 där vi beskriver pensionärernas vardag och om hemlöshet bland äldre, bland annat genom att dessa personer får berätta om sin livssituation. På så vis hoppas vi kunna öka medvetenheten bland folk kring de här människornas situation, säger grundaren Jeanette Höglund.

Enligt henne kommer ett tiotal volontärer att befinna sig vid Soltorget med ett fåtal pensionärer.

Jeanette berättar också att ett julfirande på en ännu hemlig plats kommer att arrangeras för de som brukar besöka organisationens verksamhet.

– Vi gör detta för att de ska få känna gemenskap då många av våra besökare bor på gatorna och är ensamma, säger Höglund.

Jeanette Höglund driver Vid din sida som hjälper äldre hemlösa Foto: Mikael Andersson