Spår. Södermalmspolisen lade ut en bild på Instagram tidigare i dag för att berätta om det tragikomiska fyndet. Foto: Södermalmspolisen

Manlig tjuv pinkade på ringen – åkte dit

Tjuven hade enligt Södermalmspolisen kommit undan om det inte var för en liten trängande detalj...

  • Publicerad 15:07, 7 maj 2018

Det var tidigare i år som en person tog sig in i en bostad på Södermalm och under pågående inbrott blev så kissnödig att han använder toaletten.

Det var bara det där med att fälla upp ringen. Det glömde han, och lämnade ett tydligt spår efter sig.

Tjuvar slog till mot supersoptunnor i Hökis

Nu, månader senare, är DNA-analysen klar och polisen har kunnat identifiera en misstänkt person.

Är den här mannen gripen?

– Nej inte ännu. Men han är identifierad så det återstår bara att plocka in vederbörande, säger Viktor Adolphson, polisinspektör vid Södermalmspolisen.

Fallet är inte unikt. Enligt Viktor Adolphson finns flera tidigare exempel på att polisen kunnat binda människor till brott med hjälp av urinspår i närheten av brottsplatsen.

Tjuv gömde sig på vinden

– För ett par år sedan fick en tjuv diarré när han gömde sig för polisen. Vi hittade diarrén som vi topsade för att få DNA-spår. Dock fungerade inte tekniken på bajs på den tiden, säger Viktor Adolphson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.