KK är klar. Succétränaren, till höger i bild, har förlängt kontraktet med Karlberg. Foto: Mikael Andersson

Mannen bakom KB:s succé stannar kvar

Succétränaren Kalle Karlsson förde sånär Karlbergs BK:s herrlag till division 1 i år. Nu står det klart att han fortsätter.

  • Publicerad 15:12, 29 nov 2018

Det handlar om en kontraktsförlängning med ytterligare år som huvudtränaren har skrivit på. Kalle Karlsson, som utöver tränaruppdraget är sportjournalist på Aftonbladet, är inne på sin andra sejour i klubben och nästa säsong blir hans fjärde i rollen.

Dramatik när KB:s säsong tog slut

Säsongen 2018 var andra gången på tre år han tog laget till kvalspel upp till division 1, landets tredje högsta serie.

– Det känns roligt och stimulerande att stanna i KB och få möjlighet att fortsätta utveckla det vi har byggt upp det här året, säger Kalle Karlsson till klubbens hemsida.

En minut från avgörande

Klubben är mycket nöjd över att behålla tränaren efter en säsong som utöver fina resultat i serien även bjöd på en stormatch i Svenska cupen. Där var man bara minuter från att slå ut allsvenska Dalkurd.

– Vi är jätteglada att gå i mål med Kalle. Hans facit som tränare i klubbens a-lag är sanslöst bra med kvalseger upp till division 2 2015 och två raka andraplatser och kval till division 1 (2016, 2018). Det känns väldigt inspirerande att fortsätta jobba tillsammans med Kalle och vårt sammansvetsade ledarteam, säger sportchefen Lennart Sandahl till klubbens hemsida.

Utöver tränarförlängningen så meddelade klubben i torsdags att man värvat den 18-årige mittfältaren Asokolo Simba från Sundbybergs IK. Asokolos tvillingbror Moonga Simba finns sedan tidigare i KB.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här kan du fira lucia i Stockholm

Nyheter STOR LISTA: Luciatåg och andra lussefiranden i hela stan Den 13 december och dagarna kring lucia fylls Stockholms kyrkor av stämningsfulla luciafiranden. För den som vill se någonting annat är det klassiska luciatåget bjuds både soul och simning. Vi bjuder...söndag 9/12 8:50

Så får du julgranen att hålla länge

Nyheter Experten Anna Benson ger sina fem bästa tips för en perfekt julgran Granförsäljningen är i full gång i Stockholm. Men för att få din nyinköpta julgran att behålla barren mer än några dagar finns det en del saker att tänka på. Vi har pratat med granexperten Anna...söndag 9/12 8:00