KK är klar. Succétränaren, till höger i bild, har förlängt kontraktet med Karlberg. Foto: Mikael Andersson

Mannen bakom KB:s succé stannar kvar

Succétränaren Kalle Karlsson förde sånär Karlbergs BK:s herrlag till division 1 i år. Nu står det klart att han fortsätter.

  • Publicerad 15:12, 29 nov 2018

Det handlar om en kontraktsförlängning med ytterligare år som huvudtränaren har skrivit på. Kalle Karlsson, som utöver tränaruppdraget är sportjournalist på Aftonbladet, är inne på sin andra sejour i klubben och nästa säsong blir hans fjärde i rollen.

Dramatik när KB:s säsong tog slut

Säsongen 2018 var andra gången på tre år han tog laget till kvalspel upp till division 1, landets tredje högsta serie.

– Det känns roligt och stimulerande att stanna i KB och få möjlighet att fortsätta utveckla det vi har byggt upp det här året, säger Kalle Karlsson till klubbens hemsida.

En minut från avgörande

Klubben är mycket nöjd över att behålla tränaren efter en säsong som utöver fina resultat i serien även bjöd på en stormatch i Svenska cupen. Där var man bara minuter från att slå ut allsvenska Dalkurd.

– Vi är jätteglada att gå i mål med Kalle. Hans facit som tränare i klubbens a-lag är sanslöst bra med kvalseger upp till division 2 2015 och två raka andraplatser och kval till division 1 (2016, 2018). Det känns väldigt inspirerande att fortsätta jobba tillsammans med Kalle och vårt sammansvetsade ledarteam, säger sportchefen Lennart Sandahl till klubbens hemsida.

Utöver tränarförlängningen så meddelade klubben i torsdags att man värvat den 18-årige mittfältaren Asokolo Simba från Sundbybergs IK. Asokolos tvillingbror Moonga Simba finns sedan tidigare i KB.