David Krug är mannen bakom den talande containern i Skarpnäck. Nu är han aktuell med ett nytt projekt. Foto: Ashley Smith/Stockholmdirekt

Mannen bakom talande containern är tillbaka

Minns ni den talande containern i Skarpnäck som pumpade ut lyckopropaganda? Nu har hjärnan bakom den ett nytt projekt på gång. Målet? Återigen att göra världen till en bättre plats.

  • Publicerad 09:03, 30 jan 2018

För ett år sedan skrev Stockholmdirekt om den mystiska graffitiprydda containern i skateparken i Skarpnäck. Ur en högtalare inne i containern strömmade samtal från Youtube med celebriteter som Will Smith och Oprah Winfrey, liksom utvalda "motiverande låtar".

Upphovsmannen och dåvarande Skarpnäcksbon David Krug förklarade då att han kallade det hela för "motivationsmedia".

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu är han aktuell igen med ett nytt projekt på samma tema. Det handlar om "worldimproving", en hemsida där David Krug samlar ungefär samma typ av material som han pumpade ut ur högtalarna i Skarpnäck.

Föreläsningar som Rihannas "Top ten rules for success" eller olika musikvideos som Alicia Keys "Everything's gonna be alright" finns samlat tillsammans med annat material som Krug hoppas kan peppa andra att "utveckla sina liv till det bättre". Det senaste som lades upp är en video signerad David Krug till låten "Take the shot" av artisterna Mona Lahdo och Rob E – inspelad i Kärrtorp och i skateparken i Skarpnäck.

– Förhoppningen är att så många som möjligt ska hitta till den här hemsidan och jag har ambassadörer, företag och privatpersoner, som får provision för att sprida den. Jag vill få till en samhällsförändring. Väldigt många är lite indoktrinerade och tänker att det inte finns något utöver det vanliga för dem eller att de inte skulle kunna förändra sina liv.

David Krug är en mångsysslare. Han är initiativtagare till "Brotherhood plaza", skateparken i Skarpnäck och – som han själv beskriver det – en eldsjäl inom samhällsförändring.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han stötte på en del motstånd med den talande containern. Bland annat trodde två ungdomar att någon var instängd i containern och polisen kom dit. Men David Krug ger inte upp tanken på en fortsättning.

– Vi får se om jag gör det själv eller när jag får en uppdragsgivare, det är på att-göra-listan. Jag måste komma på en konstruktion som omöjligen går att tro att någon är instängd i bara.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Brand i lokal i Rågsved

Nyheter ”Vi håller precis på att rökdyka” Det bolmar svart rök ur en företagslokal i Rågsved. Brandförsvaret är på plats men ännu finns ingen prognos för när branden kan släckas.onsdag 23/5 20:40

De förser hela Stockholm med blommor

Nyheter Följ med in i gigantiska blomsterhandeln i Årsta partihallar I Årsta partihandelsområde gömmer sig en hel värld av växter och blommor. Vi besökte Trädgårdshallen, Stockholms enda samlade marknadsplats för blomsterhandlare. Här hittar man allt från...onsdag 23/5 19:00