Enligt Rågsvedsbon Alex Alexandersson är människobajs ett återkommande problem i Rågsved. Foto: Privat

Människobajs återkommande problem i Rågsved

Boende på Kvistbrogatan i Rågsved har ett problem – det finns någon eller några som använder deras grönområde som toalett.

  • Publicerad 14:27, 18 dec 2019

Ett grönområde norr om Kvistbrogatan i Rågsved har blivit offentlig toalett. Vid flera tillfällen har det dykt upp högar med människobajs och toapapper utspritt i området, enligt personer som bor i husen intill.

– Det är så äckligt, jag går ofta där med mina hundar och de äter av det. Det är också ofta barngrupper från förskolorna i området som tar den här vägen på sina utflykter, säger Rågsvedsbon Alex Alexandersson.    

"Något måste göras"

Hon har anmält saken till staden, som äger marken, och har själv satt upp varningsskyltar om att det ligger högar lite här och var. Själv har hon ingen bra lösning på problemet.

– Det är ju egentligen tragiskt att människor måste bajsa i skogen, men det är samtidigt inte okej för alla oss som bor här och vistas i skogen. Något måste göras, säger hon.

Nyligen var Stockholmshem där och plockade bort bajs men enligt Alex dyker det upp nya högar hela tiden.

– Vi har fått in anmälningar om bajs i ett grönområde vid två tillfällen. Det är enligt förvaltaren inte vår mark men vi har ändå bett vår städentreprenör titta. Vid ett tillfälle har de hittat och tagit bort en hög med bajs. Om det är bajs från människa eller djur kan vi inte avgöra, säger Åsa Stenmark, kommunikationschef på Stockholmshem, som äger husen på Kvistbrogatan.  

Vem eller vilka som har ansvar för markplätten där det bajsas, och hur man kan få bukt med problemet, är oklart i nuläget.

Förskola anmäld för kränkande hårklippning

Nyheter Föräldrarna: Luggen är väldigt rakt klippt så vi vet att det är en vuxen Skolinspektionen och Barn- och elevombudet har fått in en anmälan om kränkande behandling på en förskola i Skarpnäcks stadsdel. Enligt anmälarna ska deras ettåriga dotter ha fått luggen klippt mot...måndag 20/1 13:15

Nej till ordningsvakter på flera håll i Hägersten

Nyheter Staden och lokalpolisen kritiska – kräver lagändring Polisens rättsexperter säger nej till ordningsvakter på flera platser i Hägersten-Liljeholmen. Nu krävs en lagändring för att utöka vakternas befogenheter, anser staden och lokalpolisen.söndag 19/1 20:00