Tillbaka. Marcus Nybom jobbade som näringslivsutvecklare 2014-2017. Foto: Privat

Marcus blir kommunens nya näringslivschef

Marcus Nybom blir Upplands-Bros nya näringslivschef. Den 25 mars tar han över posten.

  • Publicerad 16:00, 18 jan 2019

– Jag är laddad. Jag har jobbat i kommunen innan så jag är sugen på att fortsätta utveckla näringslivet i Upplands-Bro, säger han.

Marcus Nybom arbetade som näringslivsutvecklare i Upplands-Bro 2014-2017, men nu kommer han direkt ifrån tjänsten som näringslivsstrateg i Danderyds kommun.

– Arbetet är snarlikt, men Danderyd är inte lika expansivt som Upplands-Bro, utan där jobbar jag mest med att skapa mötesplatser för befintliga företag.

Men nu blir han chef. Tjänsterna näringslivsutvecklare och näringslivschef överlappar varandra. Det är de två tjänster som driver utvecklingsarbetet inom näringslivet internt. Men som chef kommer Marcus Nybom att sitta med i ledningsgruppen i kommunen och vara ansvarig för de långsiktiga och strategiska frågorna.

Han har flera nya idéer

I Upplands-Bro kommer Marcus Nybom att fortsätta att utveckla näringslivet, bland annat genom att trimma det som redan fungerar. Men han har också några nya idéer.

– Jag tycker att man kan jobba mer med matchning mellan arbetssökande och företag. Vi har stora nyetableringar och många nya arbetstillfällen, framför allt i Brunna, och jag tror att man kan göra ännu mer. Bjuda in till träffar mellan arbetssökande och företagen till exempel.

Marcus Nybom vill också erbjuda fler mötesplatser för de mindre företagen.

– Jag är statsvetare i grunden men kommer ifrån en entreprenörsfamilj. Så att ha en offentlig arbetsgivare med foten i näringslivet, att kunna vara i båda världarna, är något jag trivs väldigt bra med.

Skulle köpa ledramp – visade sig vara hans

En man som blivit bestulen råkade hitta just den varan till salu på en köp & sälj-grupp i Bålsta. En man i 25-årsåldern är därför misstänkt för häleri.måndag 19/8 11:19

Två dagars festande; ett enda bråk

Håbo Festdag blev en välbesökt tillställning med kvällsparty för Håboborna i dagarna två. På lördagskvällen blev en man misstänkt för brott på festplatsen i Bålsta Centrum.söndag 18/8 10:22

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt