Beslut. Kommundirektören Maria Johansson lämnar sitt uppdrag efter tre år. Foto: Privat

Maria lämnar sitt uppdrag som kommundirektör

Maria Johansson lämnar sin tjänst som kommundirektör i Upplands-Bro. Hon och den politiska ledningen har enats om att gå vidare utan varandra.

  • Publicerad 14:42, 24 jan 2019

Maria Johansson och den nya politiska ledningen tog beslutet på onsdagseftermiddagen, och det blev hennes sista dag.

– Så fungerar den typen av tjänster, man går på dagen. Det är en del av paketet att vara kommundirektör, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Han säger att det inte är någon särskild händelse som har lett till det här beslutet, utan de ser helt enkelt olika på hur utvecklingen i kommunen ska se ut framöver.

– Det är inget plötsligt och dramatiskt som har hänt utan det är ett beslut som har växt fram. Ibland kommer man fram till att man kanske mår bättre av att inte gå vidare tillsammans.

"Önskar henne all lycka"

Enligt Fredrik Kjos är det vanligt med sådana här typer av skiftningar, åtminstone i Stockholmskommunerna, när en ny politisk ledning klivit fram.

– Maria är en jättebra person, duktig och lojal. Jag tycker om henne som person och jag önskar henne all lycka framöver.

Maria Johansson tog tjänsten som kommundirektör i slutet av 2015. Nu träder Karl Öhlander, utvecklingschef, in som tillförordnad kommundirektör i avvaktan på att en ny kommundirektör rekryterats. Maria Johansson kommer att få fortsatt lön i två år, men om hon tar ett nytt jobb avbryts utbetalningen.

Upplands-BroBladet har försökt att nå Maria Johansson för en kommentar men inte kommit fram.

Attack mot polisbil i centrum

De som stal en motorcykel med visst besvär är på fri fot. Den som tog en elcykel utanför en affär också. Men han som gick till attack mot en polisbil är i alla fall gripen.måndag 22/4 22:49

Senaste numret

Bålstabladet