Än är det inte för sent för gokartbanan i Stäket, enligt markägaren. Foto: Mikael Andersson

Markägaren: "Det är bråttom men inte för sent för gokarten"

Det är inte för sent att rädda gokarten - bara det finns en motpart att förhandla med. Så säger markägaren Sollentuna häradsallmänning just efter att Järfälla stängt dörren för ett nytt avtal.

  • Publicerad 18:36, 20 dec 2017

I måndags stod det klart att Järfälla kommun inte skriver under avtalet som kan innebära en lösning för gokartbanan i Stäket. Till årsskiftet går avtalet med markägaren Sollentuna häradsallmänning ut för Järfälla MK, som driver banan.

Under tisdag eftermiddag sa Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande, att de "stänger dörren" till lösningen att Järfälla är med och betalar för markarrendet.

Det trots att häradsallmänningen gått Järfällas krav till mötes om ett avtal som går att bryta efter två år. Anledningen till Järfällas nej är att svaret kom för sent. Under tisdagen sa Claes Thunblad till Järfälla Tidning att det är upp till häradsallmänningen att gå vidare med frågan.

– Är de seriösa med att de vill ha en lösning så står det dem fritt att gå vidare utan Järfälla, sa han.

Motorklubben: "Järfällas 'nej' är ett dåligt svepskäl"

"Inte för sent"

Och på onsdagskvällen kommer svaret från Sollentuna häradsallmänning: det är inte för sent.

”Den deadline som var satt från häradsallmänningens sida anser vi möttes upp med det motbud som förmedlades till häradsallmänningen den 14 december. Det var en start på förhandlingen, en förhandling som motparten sedan valde att inte komma till, vi såg Järfällas återspel som positivt och en bra grund för att komma överens”, skriver Lars Keski-Seppälä, ordförande i Sollentuna häradsallmänningen.

Han fortsätter: ”Vi ser fortfarande att det finns tid att rädda banan om det finns ett intresse för det men då måste vi få en motpart i förhandlingen. Det är bråttom att agera men långt ifrån för sent.”

Nödlösningen för gokartbanan föll – parterna inte överens

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Järfälla kan få Yimbypris för bostadsbyggande

Nyheter "Kommunen har stora ambitioner" Som en av nio nominerade tävlar Järfälla om att få nätverket Yimby Stockholms årliga byggpris.torsdag 18/10 15:19

Återvinningsstation nyöppnar i Barkarby

Nyheter På plats nästa vecka Barkarbybo och trött på att åka iväg för att slänga skräp? Snart är återvinningen vid stationen tillbaka.onsdag 17/10 15:32