På väg hit. Markoolio kommer till Enköpingsfestivalen. Foto: United Stage

Markoolio klar för sommarens festival

Markoolio är femte artist att bli klar till sommarens Enköpingsfestival. – Det ska bli kul att komma tillbaka, det var ett jäkla drag senast jag var där, säger han.

  • Publicerad 06:30, 10 mar 2017

Sommarens festival i juli har sedan tidigare Magnus Uggla, Hoffmaestro, Vigiland och E-Type klara som artister.

Nu är det även klart att Markoolio kommer åter till Enköping.

Det blir hans tredje sommarfestival i Enköping. Tidigare har han en gång uppträtt med eget band och en gång varit med som gästartist hos Smalare Än Thord.

– Jag minns att vi hängde på Joar Blå efteråt, säger han.

Är det någon skillnad på Markoolio då och nu?

– Svår fråga. Inte så mycket. Lite tunnare hår, men jag känner mig fortfarande ung.

I fjol gjorde han sin ”myndighetsturné”. Han firade 18 år som artist och turnerade under våren. Han skulle då ha spelat på All In, men efter ägarbyte ställdes den spelningen in.

Många hits

Den här gången ska han spela på Enköpingsfestivalens lördagskväll, den 8 juli.

Bara hits, eller något nytt också?

– Det blir bara hits, det är det publiken vill ha. Jag var med en gång när Carola uppträdde, alla ville höra "Främling" och låtarna de kände igen, men hon körde bara nytt och publiken stod där som fågelholkar.

Det är nu 19 år sedan debutalbumet ”Sticker Hårt” släpptes.

Skriver nytt

Sedan dess har ”den rappande finnen”, som han gärna kallar sig själv, blandat sitt hitskapande med turnéer och sidokarriärer som skådespelare och radiopratare.

Skriver du något nytt?

– Det är på gång. Det är lättare att ge ut musik nu än förut. Man kan göra sex-sju låtar och funkar inte en ger man ut nästa, man behöver inte göra så stor grej av det.

Du är 42 år och trebarnspappa – går det att skriva samma sorts festlåtar som förut?

– Nej, alltså, det gör ju inte det, men jag måste ligga lite på gränsen till det förbjudna. Min musik har aldrig varit tänkt för barn, även om det blev så att många barn gillar låtarna.

Sjunger pappas musik

Om hans egna barn lyssnar på pappas musik kan det bli lite jobbigt ibland.

Behöver du dra ner ljudet i vissa stycken?

– Ja, absolut. Moa är sex och Melker fyra och en del var ju inte tänkt för dem.

Men de gillar din musik?

– Lite för mycket ibland. Det kan kännas jobbigt när man är i affären och handlar och de börjar sjunga "Mål, mål, mål, mera mål" – det verkar säkert som om jag har tränat dem, säger Marko Lehtosalo, alias Markoolio, med ett garv.

På Enköpingsfestivalen den 6-8 juli kommer Magnus Uggla, Vigiland och E-Type att uppträda på fredagen. På lördagen står Markoolio, Hoffmaestro och sannolikt en kvinnlig artist på stora scenen.

Det blir också irländskt och covers i tältet och DJ på efterfesten i Bahcohallen.

Enköpingsfestivalen

Pågår: 6-8 juli.

Plats: Enköping, parkeringen vid Idrottshuset samt Bahcohallen.

Hittills klara artister: Magnus Uggla, Hoffmaestro, Markoolio, E-Type, Vigiland på stora scenen. Gul Front och Pure Malt på Tältscenen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kraftig brand i lägenhet i Enögla

Nyheter En lägenhet totalförstördes vid en brand under tisdagskvällen. – Det var en mycket kraftig brand som vi ändå kunde släcka snabbt, säger räddningsledaren Hans Granholm.tisdag 19/6 20:42