Enköpingsaktuell. Markus Krunegård. Foto: Pressbild

Markus Krunegård till Enköping med melankoli

Artisten Markus Krunegård kom i höst ut med ett nytt album. Den 17 november uppträder han på Cinema i Enköping.

  • Publicerad 14:13, 1 nov 2018

I somras har Markus Krunegård stått på många scener runt om i Sverige. Peace & Love, Gainesville och Way Out West var några av destinationerna på den 19 stopp långa turnén. Den 7 september släpptes hans sjätte studioalbum med den långa titeln ”I huvet på en idiot, i en bar, på en ö, i ett hav, på en ö, i en bar, i huvet på en idiot”.

I höst fortsätter Markus Krunegård att turnera och besöker då Cinema i Enköping, lördagen den 17 november.

Markus Krunegård är uppvuxen i Norrköping men har sina mödernerötter i Pello i finska Tornedalen. Han var tidigare sångare i popbandet Laakso, vars namn anknyter till Tornedalen.

Markus Krunegård debuterade som soloartist 2008 med albumet "Markusevangeliet" som bland annat innehöll låtarna "Jag är en vampyr" och "Ibland gör man rätt ibland gör man fel". Årets album är det åttonde soloalbumet på 10 år. Under år 2017 blev Markus Krunegård utbränd och var sjukskriven ett år.

Han har gjort sig känd för sina melankoliska svenska texter som blandar vardagsrealism med högtravande metaforer.

Som kuriosa kan nämnas att den skandalomsusade före detta socialdemokratiska politikern Mona Sahlin har tatuerat in en textrad från Markus Krunegårds låt ”Korallreven & Vintergatan”: ”Mänsklig värme, snälla kom närmre”.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Skolparks-tåget vandaliserat – "Det är bedrövligt"

Nyheter En del av tåget, i lekparken i Skolparken, förstördes under natten. Någon har tänt eld på loket. – Det är bedrövligt, säger Peter Rönnqvist, driftplanerare på Enköpings kommun.måndag 25/3 16:51

Viktor drömmer om att slå internationellt

Nyheter Viktor Blomdahl är en ung filmfotograf i Enköping. Idag jobbar han för stora musikartister och företag i Sverige, men framtiden drömmer han om att ta klivet utomlands. ”Konsten att skapa något från...måndag 25/3 14:01