Marwin Wallonius från Gubbängen är svensk mästare i minne. Foto: Privat bild

Marwin från Gubbängen är svensk mästare i minne

22-åringen Marwin Wallonius från Gubbängen har Sveriges bästa minne. Han tog hem segern i SM i minne i Göteborg i helgen.

  • Publicerad 15:22, 10 okt 2017

Berätta, hur går SM i minne till?

Tävlingen pågår i två dagar och vi tävlar i tio grenar. Bland annat ska vi memorera så många siffror vi kan på först fem minuter, sen en halvtimme. I en annan gren ska vi memorera så många ansikten och namn vi kan på en kvart. Det enda vi får är bilderna så vi måste komma ihåg namnen. Jag klarade 40 av 110. Det är min sämsta gren, världsrekordet ligger på över 200.

Hur tränar du inför tävlingen?

Jag börjar en eller två månader innan tävlingen med att träna på att memorera slumpmässiga tal eller kortlekar. Jag låtsastävlar helt enkelt. Det är lite olika hur mycket jag tränar men mellan fyra och åtta timmar per dag.

Hur kom du på att du var bra på det här?

Jag började läsa på om studieteknik 2012, mellan första och andra året på gymnasiet. Då snubblade jag in på minnesteknik och sedan dess är jag fast.

Vad har du för nytta av minnesträningen?

Jag pluggar ju till läkare och jag har lätt för att memorera listor med symptom och bieffekter av sjukdomar. Men det går också att få bättre koncentrationsförmåga genom den här träningen.

Är det här för alla?

Det är det som är grejen - alla kan göra det här, det behövs ingen speciell talang. I SM det här året var det bara fem tävlande dessutom, så det är stor chans att hamna på topplacering!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48