POLISANMÄLT. En flicka vid en skola i Hammarbyhöjden var nära att bli indragen i en skåpbil av en man med ögonmask. Händelsen är polisanmäld. Foto: Mostphotos

Maskerad man försökte slita in flicka i skåpbil

En man med ögonmask försökte slita in en flicka i skåpbil utanför en skola i Stockholm.

  • Publicerad 16:01, 18 okt 2017

Händelsen inträffade strax efter klockan tio på onsdagsförmiddagen. En flicka på Södermalmskyrkans kristna skola i Hammarbyhöjden var ute på skolgården för att plocka löv som senare skulle användas till en uppgift i klassrummet.

Enligt ett mejl från skolan som skickats till vårdnadshavare körde en skåpbil upp framför skolan. En man med svart ögonmask hoppade då ut och försökte slita tag i flickans arm.

– Mannen tog tag i henne men hon stretade emot och sparkade sig loss, säger Gustaf Carlsson, vd på Södermalmskyrkan.

AVSLÖJAR: Stadens nya skolregler skulle uppfostra föräldrar

Flickan berättade om händelsen för sina lärare en stund senare och skolan valde då att göra en polisanmälan. Samtidigt har samtliga föräldrar informerats och även Hammarbyhöjdens skola som ligger vägg i vägg har informerats.

– Det här är första gången något liknande inträffar hos oss. Vi försöker fortsätta verksamheten som vanligt och flickan mår förhållandevis bra, säger Gustaf Carlsson.

300 000 om året – för att gå på Danderyds nya tennisakademi

Vårdnadshavare uppmanas höra av sig till skolan i de fall elever planerar att gå själva hem idag. Händelsen är polisanmäld men ingen person har hittills blivit gripen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.