Smäller. Den senaste tiden ska barn ha smällt smällare runt om i Fruängen och Västertorp. Foto: Maja Brand

Maskerade barn smäller smällare och startar bränder

Maskerade barn som smäller smällare och eldar i papperskorgar har skapat oro i Fruängen och Västertorp. Nu uppmanar rektorn på Fruängens skola föräldrar att vara vaksamma så att det kan få ett stopp.

  • Publicerad 16:39, 18 apr 2017

Flera föräldrar i Fruängen har hört av sig till Fruängens skola efter att en grupp barn bland annat smällt smällare och eldat i papperskorgar, både på skolgården och i bostadsområden i Fruängen och Västertorp.

Detta enligt skolans rektor som nu skickat ut ett brev där hon uppmanar föräldrar att vara vaksamma på om deras barn luktar krut eller eld när de kommer hem.

– Vi har skickat ut ett informationsbrev till föräldrar i skolan så att de ska ha kännedom om det som händer och ha uppsikt över sina barn. Vad jag har förstått så har det varit incidenter under några veckors tid, säger Per-Arne Wigren, biträdande rektor på Fruängens skola.

Mellan åtta och tolv år

Enligt skolan handlar det om elever som är mellan åtta och tolv år gamla som med täckta ansikten drar runt i området och beter sig störande.

För ett par veckor sedan smälldes det så kallade dum-bum-smällare, en typ av smällare som ger en mycket hög smäll, på skolgården. Då var de inblandade barnen i tio till elvaårsåldern.

Barnen ska efter händelsen snabbt ha försvunnit från platsen men efter en stund kom de tillbaka och ett av barnen ska då ha sprungit fram till en person som passerade över skolgården och ha kastat en smällare mot hen.

Går på Fruängens skola

Händelsen ska nu vara polisanmäld och några av barnen som var med vid händelsen ska vara elever på Fruängens skola.

Om fler utsatts för smällarna så uppmanar skolan även dem att anmäla.

– Vi uppmanar de som drabbats att vända sig till de som har ansvar för ordningen i samhället och polisanmäla det, säger Per-Arne Wigren.

Enligt rektorn på Fruängens skola säljs det smällare till minderåriga via Instagram och även på Västertorpsskolan känner man igen problemet med barn som smäller.

– Vi har hört det från föräldrar och personal som bor i området men vi har inte haft problem med det på skolområdet. Vi har pratat om det i personalgruppen men vad vi känner till så har inget av våra barn gjort det, säger Lis Wohlin, biträdande rektor för årskurs ett till tre på Västertorpsskolan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så blir midsommarvädret i Stockholm

Nyheter SMHI: "Lite lurigt" Fram med regnjacka och paraply. Midsommarvädret i Stockholm blir minst sagt klassiskt – även i år. Lagom till fredag drar regn och kyla in över länet enligt SMHI:s prognos.tisdag 19/6 20:00

Här lappas flest bilar i Söderort

Nyheter Se listan: Så många p-böter har delats ut – gata för gata Nio av de tio gator i Söderort där det delats ut flest p-böter hittills i år ligger i Hägersten-Liljeholmen. Vi har samlat hela topp 100-listan.tisdag 19/6 19:00