Polis larmades till Spånga centrum i fredags, då två personer i huvor försökt rycka upp dörrarna på en bil. Foto: Leif Oldenburg

Maskerade personer försökte stjäla bil på parkering

Två personer iklädda huvor gav sig på en man på en parkering i Spånga i fredags. Men bilen fick de inte med sig – eftersom mannen var snabb att låsa bildörrarna.

  • Publicerad 11:05, 13 nov 2017

De försökte rycka upp bildörren

Vid åttatiden i fredags kväll fick en man syn på två personer iklädda huvor, på en parkeringsplats i Spånga centrum.

Mannen hoppade då snabbt in i sin bil och låste dörrarna om sig. Gärningspersonerna gick fram mot hans bil, men längre än så kom de inte.

Tre bilrån på kort tid i Spånga

"Försökte rycka upp bildörrarna"

– De försökte rycka upp bildörren, men lyckades inte. Anmälaren kunde då köra från platsen och larma polisen, säger Anna Westberg på polisens ledningscentral.

Polisen om oron efter alla bilrån i Spånga

Händelsen rubriceras som försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel.

– Jag har inga uppgifter om att gärningsmännen ska ha haft några vapen på sig, säger Anna Westberg.

Under hösten har flera bilrån inträffat i Spångaområdet. Polisen i lokalpolisområde Rinkeby prioriterar just nu utredningen av dem högt.

– Vi har gripit väldigt många. Vi har bra utredningslägen och vi tror oss veta ungefär vilka det är som håller på, som vi inte gripit ännu, sa Christoffer Bohman, biträdande chef för lokalpolisområde Rinkeby, om bilrånen tidigare i höst.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt t-banekaos börjar i dag

Nyheter Ytterligare sträcka stängs på gröna linjen I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 7:10

Här bor de mitt i historiens vingslag

Nyheter StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56