Rån. Boende i Kyrkbyn fick en otäck upplevelse när de rånades av maskerade män i hemmet. Foto: Mostphotos

Maskerade rånare bröt sig in i bostad i Täby

Sent i söndags kväll bröt sig två maskerade män in i ett hus i Täby Kyrkby. Männen krävde att få pengar under hot med pistol.

  • Publicerad 09:09, 24 jun 2019

Klockan 23.29, söndag den 23 juni, fick polisen ett samtal från boende i Täby kyrkby, om att två maskerade personer brutit sig in i en villa.

– Personerna krävde att få pengar. Polisen skrev en anmälan om grovt rån, men ingen är gripen, säger Anders Bryngelsson på polisens ledningscentral.

Uppdatering den 25 juni

Polisen vet fortfarande inte vilka gärningsmännen är och en förundersökning är påbörjad. De är dock förtegna om händelsen, men kan säga att männen hade med sig en pistol.

– De har under pistolhot tilltvingats sig kontanter och det är just nu en pågående förundersökning, säger Annelie Lundberg, chef för utredningsgruppen i Täby.

Kom någon till skada vid händelsen?

– Vi har inga uppgifter om fysiska skador, men troligtvis psykiska skador hos de utsatta, säger Annelie Lundberg.

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Nyheter Rekommenderas genomgå större utredning Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.måndag 19/8 14:31

Ingen kat(t)astrof – här går Kyrkbyns fyrbenta säkert

Nyheter KOLLA FILMEN: Gulliga tassar på övergångsstället Micke Andersson och hans son tyckte att vägen var osäker för områdets katter. Genom ett gediget arbete löste de säkerhetsfrågan genom ett speciellt övergångsställe.måndag 19/8 11:55
Stockholm Direkt