Möten. Hanna Helsing från kommunens Jobbcenter bjuder in till en jobbmässa nästa vecka. Foto: Jonas Månsson

Mässa ska visa vägen till arbete

Fjolårets premiär blev lyckad. Nu ordnar kommunen en ny jobbmässa. – Ta gärna med ett CV, säger Hanna Helsing, samordnare vid Jobbcenter.

  • Publicerad 11:00, 10 mar 2019

Vissa söker heltidsanställda och några söker sommarvikarier och timanställningar. Det finns allt möjligt.

I fjol arrangerade Ekerö kommun för första gången en mässa där Mälaröbor kunde träffa representanter från arbetslivet och utbildningar. Omkring 300 besökare kom och på måndag är det dags för en uppföljare i Erskinesalen.

– Det är samma upplägg, men betydligt fler utställare. Det var 12 i fjol och 24 i år, det är jätteroligt, säger Hanna Helsing.

Bland andra finns kommunala arbetsgivare inom LSS, förskola och hemtjänst, men även privata arbetsgivare deltar.

– Vissa söker heltidsanställda och några söker sommarvikarier och timanställningar. Det finns allt möjligt.

Arrangemanget riktar sig till de som är 16 år och äldre. De flesta jobben som erbjuds finns på Mälaröarna, med enstaka undantag.

Kommunen erbjuder hundra feriejobb för ungdomar, men de brukar inte räcka till alla sökande. Där ser Hanna Helsing att jobbmässan kan fylla en viktig funktion.

– Det här är en perfekt möjlighet om man på egen hand vill söka ett sommarjobb. Då är det inte heller bara de tre veckorna som vi har. Många arbetsgivare har behov av timanställning på kvällar och helger och då kanske man kan få ha ungdomarna kvar under året under skoltiden, säger hon.  

Jobbmässan är gratis och ingen anmälan krävs. Hanna Helsing tipsar däremot om att CV kan vara bra att ta med.

– Det behöver inte vara så jätteavancerat. Om man har en kontakt med en arbetsgivare kan det vara bra att lämna ifrån sig någonting så att de kommer ihåg en när man går hem.

Även för den som är intresserad av studier finns hjälp att få.

– Det är kanonläge att prata studier, både med vuxenutbildningar och komvux, men även folkhögskolor kommer, säger hon.

Kommunens sommarjobb

För ungdomar som är födda 2001-2003 och bosatta i kommunen finns möjlighet att söka tre veckors jobb i sommar. Jobben är inom kommunal verksamhet.

För de som vill prova att starta och driva eget företag finns även konceptet Rookie start up, något som funnits de senaste åren. Där får ungdomarna 2 500 kronor i startbidrag och hjälp med handledning av entreprenörer.

Fritidshus brann ner till grunden

Nyheter En villa brann i lördags ner till grunden. Två personer fanns i huset när branden bröt ut, men de lyckades ta sig ut på egen hand.måndag 20/5 8:02

Grannar i Stenhamra störs av nytt mystiskt ljud

Nyheter Ett nytt mystiskt ljud stör Stenhamrabor på nätterna. Frågan är varifrån det kommer. Är det musteriet igen? Eller kanske vattentornet?söndag 19/5 9:15