Foto: Fredrik Gustafsson

Mässgeneralen: "Vi är jättenöjda"

Mindre mässyta och utan draghjälp från Vårmarknaden. Men det gick bra ändå för årets Enköpingsmässa. – Det gick väldigt bra, säger mässgeneralen Petri Suomela.

  • Publicerad 13:47, 2 maj 2019

Idrottshusets A-hall är under renovering och var därför stängd när Enköpingsmässan arrangerades för åttonde året i ordningen förra helgen. Men det gjorde ingenting menar mässgeneralen Petri Suomela.

– Det gick väldigt bra och vi är jättenöjda. Vi hade fullt med utställare och mässan blev välbesökt. Det gjorde inget att A-hallen var avstängd. Det gick bra ändå, säger Petri Suomela nöjt.

Nöjd. Petri Suomela, mässgeneral för Enköpingsmässan. Foto: Fredrik Gustafsson

Tusen färre än i fjol

Årets besöksantal landade på 6 886. Det är lite drygt tusen färre besökare än i fjol. Men det tror Petri har sina förklaringar.
– Vår känsla är att det är ungefär tusen besökare vi tappar när vårmarknaden och tivolit inte arrangeras samma helg. Så vi hade räknat med att det skulle komma lite färre besökare i år, säger han.

Kan du ta det lite lugnt ett tag nu?

– Nej, inte än. Nu kör vi stenhårt mot Håbomässan som arrangeras om två helger i Bålsta. Efter det kan vi slappna av lite. Men redan nu är Idrottshuset uppbokad för nästa års mässa, den 17-18 april kör vi igen, och några utställare har redan bokat in sig, säger Petri Suomela.

Lärde ni er något under årets mässa?

– Flygsimulatorn vi hade på plats var väldigt besökt. Till nästa år ska vi försöka hitta något liknande, alltså något som man besökare kan göra under mässan, som sticker ut lite, säger han.

BLÅLJUSRAPPORT: Inbrott, bedrägeri och försök till misshandel

Nyheter Visst undrar man ibland? Vem är det som kan försöka lura en 88-årig kvinna på pengar, vem drar kniv för att man är osams, vem gör inbrott hos hembygdsföreningen?måndag 21/9 10:27