Det blir ingen rättegång i hovrätten. Foto: Arkivbilder

Massi Fritz: Ingen ny rättegång i Fittjafallet

Kvinnan som anmält fem män för en gruppvåldtäkt i Fittja i augusti 2016 har dragit tillbaka sin överklagan, rapporterar Omni. Det innebär att tingsrättens friande dom står fast.

  • Publicerad 15:25, 16 okt 2018

Kvinnan i fallet med den misstänkta gruppvåldtäkten i ett trapphus i Fittja sommaren 2016 har dragit tillbaka sitt överklagande.

I ett uttalande till TT under eftermiddagen säger målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz att kvinnan inte känner att hon klarar ytterligare en frikännande dom i fallet.

"Hon klarar inte det i dag. Att än en gång få höra att hon inte är trovärdig, att än en gång bli ifrågasatt är väldigt tufft", skriver Massi Fritz till TT.

Fallet med den misstänkta gruppvåldtäkten skulle ha tagits upp i Svea hovrätt under november. De fem männen som åtalats för brottet friades i tingsrätten i december 2017. Domen överklagades då av åklagaren Markus Hankkio.

I maj valde dock åklagaren att dra tillbaka sin överklagan på grund av "brist på stark bevisning".

Misstänkta gruppvåldtäkten i Fittja prövas igen

Åklagaren yrkar sex års fängelse för gruppvåldtäkten i Fittja

Fem åtalade män frias från gruppvåldtäkt i Fittja

Misstänkta gruppvåldtäkten i Fittja prövas igen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.