POPPIS. Intresset för Liljeholmsbadet är "jättestort" enligt mäklaren. Foto: Maja Brand

Massivt intresse när Liljeholmsbadet säljs

Efter många turer ligger nu Liljeholmsbadet ute till salu. Trots det omfattande renoveringsbehovet råder ingen brist på spekulanter.

  • Publicerad 12:40, 23 mar 2018

Det var i maj i fjol som staden beslöt sig för att sälja Liljeholmsbadet nere vid Hornstulls strand. Det omfattande renoveringsbehovet, som uppskattats kosta 100 miljoner enligt staden, ansågs inte göra det försvarbart att driva vidare badet i stadens regi – något som fått Liljeholmsbadets vänner såväl som den förre badmästaren Imre Nagy att sparka bakut.

Protestlista överlämnad: 3500 har skrivit under för att rädda Liljeholmsbadet

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Badet har legat ute till försäljning sedan i måndags och under torsdagseftermiddagen var det dags för visning.

– Det är kaotiskt, intresset är jättestort från alla möjliga håll och kanter. Både från restauratörer, media och såklart företag och föreningar, säger mäklaren Anders Malm från Nextor som höll i visningen.

Kan bli flytande gym

På visningen under torsdagseftermiddagen var ungefär 40 personer på plats. Som StockholmDirekt tidigare rapporterat har bland annat Örnsbergs kanotförening visat intresse för att göra om byggnaden till klubbhus. Men enligt Anders Malm har det dykt upp fler möjliga användningsområden för badet.

– Det finns folk som vill göra om det till allt från restaurang till gym, och även de som vill driva vidare det som bad. Det är alldeles för tidigt att säga vad det landar i.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Badet, vars renoveringskostnader som sagt uppskattats till 100 miljoner kronor av staden om det ska drivas vidare som just bad, har ingen fast prislapp. Istället får intressenterna komma med anbud, fram till 14 maj. Hittills har ingen tagit chansen och Anders Malm tror att det kommer dröja.

– Vad man än ska göra med den här byggnaden så fordras en del pengar för att rusta upp det. Så det kommer bli fler visningar och besiktningar innan det här är klart.

Liljeholmsbadet...

...stod klart 1930.

...stängdes 2016 på grund av bassängernas risiga skick, vilket gjorde att badgästernas säkerhet inte kunde garanteras.

...staden har utrett möjligheten att renovera bassängen, och hävdar att det skulle kosta 100 miljoner kronor, vilket anses för dyrt. Föreningen Liljeholmsbadets vänner, som vill bevara badet, har låtit göra en egen utredning via ett annat konsultbolag, som kommit fram till att det skulle kosta hälften så mycket.

...beslutet om avyttring klubbades i maj 2017.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.