Nyanställd. Sandra Johansson leder KFUM Centrals projekt om integration och hälsa för nyanlända barn och ungdomar. Foto: Privat/ Andreas Enbuske

Massor av aktiviteter för nyanlända i sommar

Prova på-aktiviteter i skärgården och basketläger i stan. Redan i sommar finns aktiviteter riktade till nyanlända ungdomar och i höst hoppas KFUM Central på fler samarbeten med föreningar på Norrmalm.

  • Publicerad 16:49, 13 jun 2018

Som Vi i Vasastan har skrivit tidigare har KFUM Central nyligen tecknat ett idéburet offentligt partnerskap (IOP) med Norrmalms stadsdelsförvaltning. Målet är att skapa långsiktiga förutsättningar för nyanlända barn och ungdomar att introduceras till föreningslivet och delta i organiserade fritidsverksamheter. 

Det innebär att föreningen fått pengar att anställa en projektledare vilket man nu har gjort.

– Vi ser ett väldigt stort behov av att aktivera nyanlända barn och ungdomar och få in dem i föreningslivet för att integreras i det svenska samhället och motarbeta utanförskap, säger Sandra Johansson som ska leda integrationsprojektet.

Utdömda äldreboendet blev deras nya hem

Hennes roll är att leta efter fler föreningar som vill vara med och samarbeta.

– Vi samarbetar redan med organisationer som Hej främling och Norrtulls SK. Tanken är att barnen och ungdomarna ska få testa på olika idrotter och att vi på sikt även ska skapa förutsättningar för att fler ska engageras som ledare. Nu försöker vi hitta fler föreningar som vill vara med i höst, många stänger ju ner under sommaren, säger Sandra Johansson.

Redan i sommar finns aktiviteter särskilt riktade till nyanlända. Bland annat daglägret ”Sköna Dar” på Björnö de två första veckorna i juli.

– Det är ett läger i skärgården där man bland annat får prova på att paddla kajak och segla, säger Sandra Johansson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Utöver det ordnas basket- och fotbollsläger i stan. Det senare i Norrtulls SK:s regi. Sandra Johansson har besökt boendet Vasen två gånger och responsen har varit positiv.

– Det är redan flera som har anmält sina barn, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här öppnar en sydvietnamesisk krog i City

Nyheter Populärt kök ynglar av sig För drygt ett och ett halvt år sedan slog Eatnam upp portarna på Odenplan. Nu ynglar det sydvietnamesiska stället av sig i City.tisdag 23/10 19:30