LEKTION. Skolan krävs på åtgärder för att en elevs rätt till utbildning ska tillvaratas. Foto: Mostphotos

Måste förbättra elevs närvaro

Skolinspektionen kräver skärpning av kommunala grundskolan, efter att en elev haft stor frånvaro.

  • Publicerad 08:51, 11 jul 2018

En mellanstadieelev har varit frånvarande från skolan nästan halva vårterminen. Nu kräver Skolinspektionen åtgärder från Sundbybergs stad, som är huvudman för skolan.

Elevens rätt till utbildning har inte tagits tillvara tillräckligt, enligt myndigheten som utrett situationen efter en anmälan.

Av utredningen framgår att skolan försökt samarbeta med elevens vårdnadshavare och ta reda på orsaken till att eleven inte trivs i skolan. Men någon dokumentation har inte lämnats in och skolan anser sig inte heller ha kommit fram till någon förklaring.

Stödåtgärder har satts in, men skolan har inte först utrett vilka behov eleven har och åtgärderna har inte förbättrat närvaron.

Åtgärder ska nu ha vidtagits senast 14 september, enligt föreläggandet från Skolinspektionen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

"Vi är inte ett borgerligt parti"

Nyheter Gary Aelius (SD) om politik, religion och flyktingar I vårt femte politikerporträtt möter ni Sverigedemokraternas gruppledare, Gary Aelius.fredag 20/7 9:07

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27