LEKTION. Skolan krävs på åtgärder för att en elevs rätt till utbildning ska tillvaratas. Foto: Mostphotos

Måste förbättra elevs närvaro

Skolinspektionen kräver skärpning av kommunala grundskolan, efter att en elev haft stor frånvaro.

  • Publicerad 08:51, 11 jul 2018

En mellanstadieelev har varit frånvarande från skolan nästan halva vårterminen. Nu kräver Skolinspektionen åtgärder från Sundbybergs stad, som är huvudman för skolan.

Elevens rätt till utbildning har inte tagits tillvara tillräckligt, enligt myndigheten som utrett situationen efter en anmälan.

Av utredningen framgår att skolan försökt samarbeta med elevens vårdnadshavare och ta reda på orsaken till att eleven inte trivs i skolan. Men någon dokumentation har inte lämnats in och skolan anser sig inte heller ha kommit fram till någon förklaring.

Stödåtgärder har satts in, men skolan har inte först utrett vilka behov eleven har och åtgärderna har inte förbättrat närvaron.

Åtgärder ska nu ha vidtagits senast 14 september, enligt föreläggandet från Skolinspektionen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Förslag om uppdelat arvode återremitterat

Nyheter Lång debatt om Socialdemokraternas förslag Efter en debatt som pågick i knapp en och en halv timme återremitterades Socialdemokraternas förslag att en av partiets två kommunalrådsposter ska fördelas på nio personer.tisdag 19/2 15:50

Få vill nattvandra i Sundbyberg

Nyheter Kämpar för att locka vuxna ut på kvällarna Sju personer har valt att viga sin tid till att nattvandra i Sundbybergs lokala delar. Men för att klara av arbetet behöver det vara fler och just nu är uppslutningen "katastrofdålig", enligt...tisdag 19/2 11:00