Mästerkock fortsätter kocka i Hammarbyhöjden

Det blir en fortsättning på Safirens pop up-restaurang. Fredrik Jonsson, känd från tv:s "Sveriges mästerkock", kör vidare fram till slutet på maj.

  • Publicerad 13:57, 21 apr 2016

Tidigare i år roddare Fredrik Jonsson upp en temporär kvarterskrog, ett så kallat pop up-hak, på restaurangen Astrid & Svea, alltså gamla Safiren. De fyra fredagarna blev enligt honom en succé med fullsatt varje kväll.

– Inne i stan är det så segregerat. Men det här blev som en familjär kvarterskrog med 90-åringar från trygghetsboendet i huset, barnfamiljer, fredagsdejter, berättar Fredrik Jonsson.

Det gör att kocken kockar på ett tag till med popuppandet. Med start på valborgsfredagen blir det storstök i köket varje fredag och lördag hela maj månad ut.

– Med lite tur kan vi inviga uteserveringen nästa helg.

Blir det ändringar i menyn?

– Ja. En del saker försvinner men toast Skagen och den populära vegetariska auberginegratängen blir båda kvar. På det hela taget så utökas den med, kanske inte riktig hipstermat, men åt det hållet så det blir lite mer populärkultur på menyn. Som en hamburgare och pulled chicken.

Läs även

Mästerkock från Hammarbyhöjden kör pop up-hak på hemmaplan

Här är Söderorts älskade skräddare

Nyheter Möt personerna bakom skrädderierna längs linje 17 De lokala butikerna kommer och går, men skräddarna består. Vi har träffat fyra skräddare längs linje 17, som alla är älskade i sina respektive områden.fredag 24/5 12:44

Melodybox hyresvärd hotas av saftiga viten

Nyheter ✔"Får rikta in oss på att ta in en annan hyresgäst" ✔Grönblåa sköt upp beslutet Staden hotar med stora viten om inte Melodybox lägger ner sin kulturverksamhet i Hökmossen. Fastighetsägaren är uppgiven: "Besviken på staden".fredag 24/5 9:06