Mästerkock från Hammarbyhöjden kör pop up-hak på hemmaplan

Fredrik Jonsson, känd från tv:s "Sveriges mästerkock", kommer att rodda i ordning en temporär restaurang i Hammarbyhöjden.

  • Publicerad 11:37, 9 feb 2016

Det är restaurangen Astrid & Svea, alltså gamla Safiren, som om ett par veckor kommer att roddas om till en så kallad pop up-restaurang i regi av den tv-kända kocken.

– Jag bor i Hammarbyhöjden själv så jag tänkte köra på hemmaplan. Varför inte? Det blir extra mycket känsla och den restaurangen har stor potential, säger Fredrik Jonsson.

Han säger att han tycker att det saknas bättre restauranger i förorten och "kan man åka in till stan för att äta gott kan man lika gärna åka bakåt längs linjen".

– Fast det blir inte fine dining här hos mig. Tanken är att det ska bli en kvarterskrog med riktigt bra mat, dit du kan gå både för barmenyn och med hela familjen. Det blir en klassisk meny med min touch.

Fredrik Jonsson var med i "Sveriges mästerkock" 2015 och slutade som nummer fyra i tävlingen. Och med start den 26 februari och varje fredag fram till och med påsk kommer han alltså nu att ta över Astrid & Svea.

Läs även Populär krog för äldre får andra chans

Läs även Safiren stänger om en månad

Läs även Samhall säljer restaurang Safiren

Maxat med loppisar i Stockholm i helgen

Nyheter LISTA: 11 loppisar under en och samma helg Med våren kommer lusten att rensa ut gammalt, men även att ge sig ut i värmen och fynda "nytt". Stockholm har fått loppisfnatt och nu i helgen den 25-26 maj kryllar det av tillfällen att sälja, köpa,...onsdag 22/5 19:15

200 markbränder i Stockholm – på ett dygn

Nyheter Brandförsvaret varnar för "viral lek" bland unga som tänder eld på vita luddet Det vita aspluddet har fått räddningstjänsterna i länet att rycka ut många gånger.onsdag 22/5 13:54