Coop i Hammarby Sjöstad fick pudla med att vara först i Sverige med enbart kassor med självscanning. Foto: Sophie Stigfur

Matbutik med enbart självscanning pudlar

För tre veckor sedan blev Coop i Sjöstan först i Sverige med enbart obemannade kassor. Men efter kundernas raseri har man nu backat.

  • Publicerad 14:03, 15 mar 2019

Det var 22 feburari som Coop i Hammarby Sjöstad gick över till att enbart ha kassor med självscanning. Något som väckte ont blod i grannskapet, inte minst i den lokala Facebook-gruppen där flera hävdade att de aldrig mer skulle sätta sin fot i butiken.

På plats pratade StockholmDirekt med en handlande kund som kallade tilltaget "ett rent helvete". Tillförordnade säljchefen Robert Mollberg tillstod då att det fanns ett visst motstånd bland vissa kunder, men trodde att det skulle ordna sig med tiden när kunderna upptäckte hur mycket kortare köer det skulle bli vid kassalinjen.

Här är matbutiken med enbart självscanning

Men nu har butiken backat. Från och med i dag finns nu en bemannad kassa, vid sida om de 17 kassorna med självscanning. Inom kort kommer man komplettera med ytterligare en bemannad kassa.

– Vi har fått krypa till korset och erkänna vårt misstag. Vi försökte vara först med något men får nu backa, göra om och göra rätt, säger Robert Mollberg.

Har kunderna i butiken rasat mot förändringen?

– Ja, det har de. Men de är få i sammanhanget, folk beter sig ju olika. Men vi har lyssnat på kunderna och tror att det här kommer bli bra för alla.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android