Efter attentatet. Joakim Skotte tog initiativet.

Matbutikens fina gest efter attentatet

Matbutiken i Näsbypark insåg att det skulle bli svårt för många att ta sig hem efter attentatet i innerstan. Därför lovar de nu att mätta barnens magar.

  • Publicerad 18:10, 7 apr 2017

Några minuter efter attentatet i centrala Stockholm plingade det till i mobilerna hos de som jobbar på Hemköp Alléns i Näsbypark. Efter att den första chocken lagt sig kom handlaren Joakim Skotte på ett initiativ.

Så här skriver matbutiken på sin Facebook:

"Till alla föräldrar som sitter fast i kaoset och har barn hemma. Ring till oss 08-7560738 så ser vi till att ditt barn kan handla hos oss eller så fixar vi mat. Mvh Jocke, Handlare på Allens."

Joakim själv menar att han tänkte med hjärtat.

– Allting står stilla, och en kompis inne i stan sa att ingenting går. Då tänkte jag på hur det skulle vara att ha sin 10-åriga dotter eller son ensam hemma, säger han.

– Vi är en matbutik, så vi hjälper till med speciellt mat. Sedan hjälper vi gärna till med det vi kan. Sällskap till exempel, barnen kan komma och bara vara där, vi är en trygg plats.

Hur det går till rent praktiskt får de lösa när barn eller föräldrar hör av sig till butiken.

– Det viktigaste är att mätta magarna. Det är lite på impuls, men när det händer sådant här måste vi hjälpas åt. Det är mer hjärta som går nu, säger Joakim.

Mattias Wagenius, butikschef, som är på plats i butiken säger att barnen antingen får äta i butiken eller ta med sig mat hem.

– Det beror såklart lite på hur många det är också, säger han.

– Men det viktiga är att vi i en tid av oro tillsammans försöker göra det bästa av situationen. Det är inte varje dag Stockholm blir utsatt för något liknande, men den dagen det händer, då de spärrar in och utfarter, då är det svårt för människor att ta sig hem.

Danderyds kommunala hemtjänst läggs ned

Nyheter Gått med underskott Nu är beslutet fattat: Danderyds kommun lägger ner sin kommunala hemtjänst. Totalt berör beslutet 230 brukare, som nu får välja en av kommunens privata utförare istället.tisdag 15/10 17:31

Politiker kräver lösning vid Jarlabankes väg

Nyheter Trafikverket kommer inte vidta åtgärder Igår skickade styrande politiker från Täby och Vallentuna kommun ett brev till Trafikverket där de kräver åtgärder vid Jarlabankes väg och Arningevägen. Detta efter att Trafikverket beslutat att inte...tisdag 15/10 16:38
Stockholm Direkt