Efter attentatet. Joakim Skotte tog initiativet.

Matbutikens fina gest efter attentatet

Matbutiken i Näsbypark insåg att det skulle bli svårt för många att ta sig hem efter attentatet i innerstan. Därför lovar de nu att mätta barnens magar.

  • Publicerad 18:10, 7 apr 2017

Några minuter efter attentatet i centrala Stockholm plingade det till i mobilerna hos de som jobbar på Hemköp Alléns i Näsbypark. Efter att den första chocken lagt sig kom handlaren Joakim Skotte på ett initiativ.

Så här skriver matbutiken på sin Facebook:

"Till alla föräldrar som sitter fast i kaoset och har barn hemma. Ring till oss 08-7560738 så ser vi till att ditt barn kan handla hos oss eller så fixar vi mat. Mvh Jocke, Handlare på Allens."

Joakim själv menar att han tänkte med hjärtat.

– Allting står stilla, och en kompis inne i stan sa att ingenting går. Då tänkte jag på hur det skulle vara att ha sin 10-åriga dotter eller son ensam hemma, säger han.

– Vi är en matbutik, så vi hjälper till med speciellt mat. Sedan hjälper vi gärna till med det vi kan. Sällskap till exempel, barnen kan komma och bara vara där, vi är en trygg plats.

Hur det går till rent praktiskt får de lösa när barn eller föräldrar hör av sig till butiken.

– Det viktigaste är att mätta magarna. Det är lite på impuls, men när det händer sådant här måste vi hjälpas åt. Det är mer hjärta som går nu, säger Joakim.

Mattias Wagenius, butikschef, som är på plats i butiken säger att barnen antingen får äta i butiken eller ta med sig mat hem.

– Det beror såklart lite på hur många det är också, säger han.

– Men det viktiga är att vi i en tid av oro tillsammans försöker göra det bästa av situationen. Det är inte varje dag Stockholm blir utsatt för något liknande, men den dagen det händer, då de spärrar in och utfarter, då är det svårt för människor att ta sig hem.

Så mycket ska det kosta att bada i nya Täbybadet

Nyheter Ny upphandling av Norrskogsbadet 2022 kommer Täbys nya badhus att stå klart i Täby park. Så här mycket kommer det att kosta att bada.torsdag 12/12 12:09

Syskonens pepparkakshus sprider glädje på äldreboende

Nyheter "Alla som vill kan baka eller hälsa på ett äldreboende" Brukar du också svära över att pepparkakshuset blir misslyckat år efter år? Det är inget som Elin Sunnert från Danderyd känner igen. Hon bakade ett hus med snickarglädje – som numera ”bor” hos de...torsdag 12/12 12:06
Stockholm Direkt