Stänger. Paradisets matbutiker i innerstan har begärts i konkurs till följd av coronas påverkan på ekonomin. Foto: Paradiset

Matbutikskedja i Stockholm begärd i konkurs

Idag, måndag, har matbutikskedjan Paradiset ansökt om konkurs. Detta efter att coronakrisens påverkan på börsmarknaden satt käppar i hjulet för företagets finansiering framåt.

  • Publicerad 15:13, 23 mar 2020

På måndagen kom beskedet att matbutikskedjan Paradiset, som finns i NK-gallerian och på Brännkyrkagatan på Södermalm, behövt sätta företaget i konkurs till följd av coronakrisen.

– Det känns fruktansvärt. Jag har lagt de senaste sex åren på det här. Corona slår urskiljningslöst runt omkring sig. Det är många företag som kommer drabbas, säger Johannes Cullberg, vd och grundare av Paradiset.

Företaget hade precis planerat för finansieringen för kommande år när börsmaknaden började rasa till följd av coronakrisen.

Drabbar cirka 40 anställda

– Finansieringsplanen klubbades på bolagsstämman, men sen kom den här stora börskraschen förra veckan. Sen har det varit skräckscenario efter skräckscenario. Då gick det inte att få in de här pengarna längre, säger Johannes Cullberg, vd och grundare av Paradiset.

Det handlar om investerare som skulle gått in med pengar men vars resurser nu är låsta i aktier som rasat i värde.

Totalt drabbas ett 40-tal anställda av konkursen.

Paradisets Johannes Cullberg kan redan nu säga att han inte kommer sluta med att driva utvecklingen av ekologisk mat.

– Jag kommer fortsätta kämpa för småföretagare och oss som arbetar för en bättre planet och folkhälsa. Men jag vet inte i vilken form det blir nu. Först måste jag ta hand om personalen och leverantörerna.