Matchen var ett historiskt ögonblick för FUBB

I söndags spelade FUBB Basket sin första match någonsin i Bålsta. – Det var ett historiskt ögonblick, säger Dennis Zalaman, ordförande och coach i FUBB.

  • Publicerad 15:00, 13 okt 2017

FUBB står för Föreningen Upplands-Bro Bålsta, och föreningens basketlag har tränat i Bålsta i fem år. Men de har fått de sämsta träningstiderna på Futurumskolan, och där de inte har kunnat spela matcher.

–Vi har hamnat på undantag tidigare i Bålsta, men nu har vi fått börja träna i Fridegårdsgymnasiet och då kan vi helt plötsligt börja spela matcher också, säger Dennis Zalaman.

Vann med stora siffror

Det var Flickor -15 som spelade FUBB:s allra första match i Bålsta. De mötte Järva och slog dem med 66-25.

– Det gick jättebra, det är ganska stora siffror, säger Dennis Zalaman.

Laget är mixat med tjejer födda -02 och -03 och det är det första tjejlaget som spelar i nivå 1.

– De möter de bästa lagen, men Järva var inte riktigt på den nivån, säger Dennis Zalaman.

Välkomnande sport

FUBB:s främsta fokus är egentligen inte att vinna, utan basketen är öppen för alla som vill vara med.

– Det är en välkomnande sport. Våra nyckelord är trygghet, glädje och fair play, säger Dennis Zalaman.

FUBB har 22 lag med ungdomar födda mellan 1999 och 2011. Lika många tjejer som killar spelar och etniciteterna är blandade. På helgerna finns det dessutom bollskolor för de allra minsta, i Bålsta, Bro, Kungsängen och Brunna.

– Men ibland dyker det upp lag som är extra starka, säger Dennis Zalaman.

Tjejerna som är 15 och 16 år ska börja spela Riksmästerskapen (RM) denna helg tillsammans med Järfälla. Det är FUBB själva som arrangerar helgens matcher, och tjejerna kommer att möta de tuffast tänkbara lagen. Bland annat ska de möta laget som vann förra årets FUBB.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet