Öppnar nytt. Sundbybergsborna kommer snart kunna njuta av både burgare och meze. Foto: Linda Gren/Tatsiana Vrangel

Matexplosion i Sumpan – fyra nya restauranger öppnar

Snart kan Sundbybergsborna frossa i hamburgare, meze, pokébowls och tapas från hela världen. Det när fyra nya restauranger snart slår upp portarna i centrala Sundbyberg.

  • Publicerad 15:01, 13 feb 2020

Babas och Mezefabriken är två restauranger som expanderat snabbt runt om i Stockholm. Den nyaste placeringen blir vägg i vägg på Ekenbergsvägen i Sumpan.

– Egentligen skulle vi ha öppnat i november men det har blivit förseningar så nu siktar både vi och Babas på att öppna senast andra veckan i mars, säger Peyman Pournouri, ägare av Mezefabriken.

De kommer att servera mat med smaker från både medelhavet och Mellanöstern. Peyman ser Sundbyberg som ett attraktivt område med både potentiella företagskunder från Solna Business park, och nyinflyttade i det växande bostadsområdet.

– Jag hoppas på en bra mix av besökare, säger Peyman.

"Varför åka till stan?"

Medan Mezefabriken även finns i innerstan så håller sig Babas till förorter.

– Det är vår grej, att satsa på förorter där det fattas bra burgarställen. Varför åka ända till stan när man kan få samma råvaror för ett billigare pris här ute, säger en av ägarna av Babas burger and bite, Mohamed "Kalle" Khalifi.

Kalle är inte rädd för att en konkurrens med Mezefabriken kan slå mot restaurangen.

– Det är helt olika mat och till viss del olika kundkretsar. Till oss kommer främst folk mellan 18-30 år, säger han.

Även till Signalfabriken kommer två nya restauranger. Det är dels Hawaii poké som öppnar sin andra restaurang i Sundbyberg, och Pinchos som satsar på smårätter och godisdrinkar. Båda planeras öppna framåt sommaren.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är Stockholms märkligaste BRF-namn

Nyheter LISTA: Från Elda med kärlek till Läderlappen Kattrumpan, Elda med kärlek, Lyckans ost... Kan en BRF döpa sig till vad som helst? Jo det verkar faktiskt så.onsdag 8/7 16:05

Tornparken är byggarbetsplats i sommar – igen

Nyheter Boende i området: "Jag tycker synd om barnen" Tornparkens småbarnslek har blivit byggarbetsplats över sommaren och fram till senhösten, vilket innebär att utrymmet blir mindre för de som leker i parken.fredag 3/7 11:14

Flera busshållplatser indragna i sommar

Nyheter Förändringar efter långa köer Vägarbeten ställer till det för busstrafikanter i sommar. Bland annat försvinner hållplatser tillfälligt och viss trafik blir enkelriktad.torsdag 2/7 11:48
Stockholm Direkt