Tittar. Edward Blom brukar själv följa Melodifestivalen. I vinter är han med och tävlar. Foto: Jonas Månsson

Matprofilen siktar på Mellofinalen

En jullåt blev vägen till Melodifestivalen. I februari tävlar Ekeröbördige Edward Blom i Melodifestivalen. – En väldig utmaning, men fantastiskt roligt, säger han.

  • Publicerad 15:37, 28 nov 2017

Det är en väldigt glad låt, lite sentimental nästan i verserna och väldigt mycket glädje i refrängen.

Han har gjort sig känd som programledare, mathistoriker och författare. Nu kan Edward Blom lägga till Melodifestivalartist på sitt CV.

Bakgrunden är att han för ett år sedan släppte jullåten ”Nu lagar vi julen”.

– Det gjorde att jag på något vis kom in på radarn för sång. Samma gäng som gjorde låten frågade om jag inte ville ställa upp och lämna in ett bidrag till Melodifestivalen. Det lät som en kul idé. Jag trodde inte att vi skulle bli antagna, men det blev vi, säger Edward Blom.

Genom åren har han inte själv sysslat med musik i någon större utsträckning.

– Extremt lite, jag har spelat och sjungit i ett par studentspex. Det är verkligen det enda i den vägen. Då har det varit i små, slutna sällskap. Annars är det den här jullåten och ”När man festar” från i våras, som är en ihopklippt intervju, säger han.

I den första deltävlingen ställer Edward Blom sig på scenen för att framföra ”Livet på en pinne”. Han är ensam artist vid framförandet.

– Det är en väldigt glad låt, lite sentimental nästan i verserna och väldigt mycket glädje i refrängen. Jag hoppas kunna underhålla folk. Om jag inte sjunger perfekt är jag rätt van att stå på scen i alla fall. Den handlar om att äta gott och ha trevliga stunder med nära, kära och god mat, säger han.

Relationen till Melodifestivalen är stark.

– Som barn såg jag den alltid, det var en höjdpunkt på året. Jag köpte låtarna på singel och samlingsboxar. Även i dag tycker jag att det är trevligt, jag skulle aldrig missa finalen, eller Eurovision och ser ganska många deltävlingar, även om jag inte är så mycket för modern musik annars, säger han.

Målsättningen har han klar.

– Jag vill komma till final, då har man varit med på riktigt. Då skulle jag vara väldigt nöjd, säger Edward Blom.

Mer: Tävlar mot Kikki Danielsson

I den första deltävlingen, som sker i Karlstad, den 3 februari tävlar Edward Blom mot följande artister.

Renaida
Benjamin Ingrosso
Kikki Danielsson
Sigrid Bernsson
Kamferdrops
John Lundvik

De som placerar sig på första och andra plats i tittaromröstningen går till final. Tredje och fjärde plats innebär Andra chansen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter