Hundmöte. En kurs hålls för hundägare som har svårt att hantera möten med andra hundar. Foto: Wikimedia Commons

Mattar och hussar får lära sig om hundmöten

Hundägare erbjuds att gå en kurs för att bli bättre på att hantera möten mellan hundar.

  • Publicerad 11:39, 12 aug 2019

Att tappa kontrollen över hunden vid hundmöten påstås vara ett av dom vanligaste problemen hundägare har. Därför anordnar företaget Hundmetro en kurs för att hundägare ska bli bättre på att hantera dessa möten.
Enligt företaget är det vanligt förekommande att matte eller husse på promenad med sin hund tvingas gå omvägar när man ser en annan hund. Det ska också förekomma att hundar lever rövare på promenaden när de ser andra hundar. Många skäms över sin hunds beteende på promenaderna.

Vidare ska det finnas hundägare som gått ett flertal hundkurser där hundarna sköter sig riktigt bra, men hur matte eller husse än försöker få kontroll på hunden ute i vardagliga situationer så är den inte intresserad av "mutor" i form av godis eller annan belöning som den var på kurserna. Här börjar hunden ta ifrån ägaren kontrollen på promenaden.

Den som känner igen sig i ovanstående erbjuds att gå en kurs i hundmöten. Enligt inbjudan ska deltagarna få enkla verktyg för att ta tillbaka kontrollen på promenaderna och andra vardagliga situationer.

Enligt Jordbruksverkets statistik fanns det vid årsskiftet 5 468 hundar i Enköpings kommun.

De vanligaste hundraserna i kommunen är i fallande ordning schäfer, labrador, jack russell, golden retriever, kinesisk nakenhund, rottweiler, border collie, dvärgpudel, chihuahua och king charles.

Hundar är flockdjur. De mår inte bra om de är ensamma utan behöver träffa både människor och andra djur. Det är särskilt viktigt att de får träffa människor flera timmar om dagen och att de aktiveras. Det är inte bra för hunden att vara ensam under en hel dag.

Hundmöten

Kursen hålls vid tre tillfällen:
Måndag 19 augusti klockan 18.00
Måndag 26 augusti klockan 18.00
Måndag 2 september klockan 18.00

Kostnad: 1 490 kr för tre tillfällen.

Mer information på telefonnummer 070-444 76 44 eller hundmetro.se.

Aggressiv knivman på härbärge

Nyheter En besökare hotade boende och personal på RIA Hela Människans härbärge på Kryddgårdsgatan på söndagens morgon. Övrigt blåljus: Stulen grävmaskin och bil i mitträcke.måndag 16/12 10:43