Vinyl. En skiva och en mjölk, kanske? Foto: Mimmi Epstein

Matvarubutiken satsar på – vinylskivor

En banan, mensskydd och en vinylskiva, tack! I en matvarubutik på Kungsholmen kan du kombinera ditt matinköp med en klassiker som "The razor's edge" av AC/DC.

  • Publicerad 11:55, 12 mar 2018

Bredvid mensskydden på Coop Daglivs på St Eriksgatan står en back med vinylskivor. Kanske inte den vanligaste synen i en matvarubutik, även om det finns på andra håll.

Här säljs vinylklassiker som AC/DC, Depeche Mode och Ramones. Efter några månader ska skivförsäljningen utvärderas för att se om skivorna lockade Kungsholmsborna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi säljer några då och då, men det är väl ingen som springer benen av sig direkt. Jag tänker att folk inte har något att spela dem på i alla fall. Kanske tapetserar man med dem, säger en säljare som inte vill ha sitt namn i tidningen.

Vilka är det då som står vid skivorna och drömmer sig bort?

– Det är faktiskt mest yngre människor, men naturligtvis finns det en del äldre som tycker att det är nostalgiskt med dessa gamla artister, säger säljaren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58