Max Martin planerar att öppna nytt musikhus på Östermalm. Tillsammans med ägaren av det exklusiva hotellet "Ett hem", på Sköldungagatan. Foto: Näringsdepartementet / Albin Tingstedt

Max Martins exklusiva plan på Östermalm

Ett musikhus med exklusivt hotell som ska locka världsstjärnor. Det är planen för fastigheten Sånglärkan.

  • Publicerad 20:00, 24 okt 2019

Som StockholmDirekt kunde avslöja tidigare i år har världsstjärnan Max Martin planer på att öppna ny musikstudio/förlag i Stockholm, närmare bestämt Östermalm. Tillsammans med finansmannen Harald Mix som sedan tidigare äger det exklusiva hotellet "Ett hem" på Sköldungagatan, har de köpt två grannfastigheter och har ansökt om att bygga om dessa för fler hotellrum och plats för ett musikhus. Beskedet möttes med jubel från Stockholms topp-politiker i våras.

AVSLÖJAR: Världsstjärnan Max Martin öppnar "musikhus" i Stockholm

Målet är glasklart enligt tjänstemännen från staden:

"Verksamheten riktar sig till gäster eller sällskap med önskan om en viss avskildhet och exklusiv standard. Avsikten är att verksamheterna ska försörja och stötta varandra. Tillsammans med förlagsverksamheten kan hotellet möta de kraven på arbetsro, service och enskildhet som krävs för att ta emot världsartister i Stockholm", skriver de i ett tjänsteutlåtande.

Orangeri på innergården

Förslaget innebär cirka tio nya hotellrum. Om det istället skulle bli bostäder uppskattas det kunna bli åtta lägenheter.

Förutom att bygga om invändigt i de två fastigheterna ingår även bland annat ett orangeri på innergården på cirka 20 kvadratmeter.

Nu är planerna ute för att tyckas till om, vilket man kan göra till den 3 december. Öppet hus med mer information om planerna hålls onsdag 20 november, klockan 18-19 i Gamla Biblioteket, Tekniska nämndhuset på Fleminggatan 4.

Här hittar du mer information om planerna.