Aktiviteter. Än är sommaren inte slut, i augusti finns det fortfarande mycket roliga saker att hitta på i Västerort. Foto: Ylva Bergman/Mikael Andersson

Maxa det sista av sommaren i Västerort

För många lider semestern mot sitt slut, och jobb och skola nalkas. Men misströsta inte för det – i Västerort finns det många roliga aktiviteter att göra även under sensommaren. Här är några tips!

  • Publicerad 11:35, 9 aug 2019

Konstkollo

Mönstra med väv och naturfärgning med Handarbetets Vänner. Under en vecka får barn i åldrarna 8 till 13 år testa på olika tekniker av mönstring, vävning, naturfärgning tillsammans med pedagoger från Handarbetets Vänners skola. Anmälan och information: makda@tenstakonsthall.se

Var: Tensta konsthall

När: 12–16 augusti klockan 10–16

Enhörningskalas i Mariehäll

Bokförlaget Opal firar boken "Enhörningarnas hemliga liv" och bjuder in till fika, pyssel och bokförsäljning. Enligt förlaget får man gärna komma utklädd till evenemanget, och runt 15.30 ska något "extra spännande" hända.

Var? Tegelbergsvägen 31.

När? 15 augusti klockan 14-17.

Teater för de minsta

Unga Dramaten spelar komedin Den Lille Girige för de allra yngsta där treårige Harpagon och jämnårige Marianne tar strid om varandras leksaker. Spelas utomhus. Från 3 år.

Var? Spånga by, Parkleken Ådalen, Parkleken Hässelängen

När? 17 augusti klockan 11.00 och 13.00 (Parkleken Ådalen), 22 augusti klockan 9.30 och 10.45 (Parkleken Hässelängen), 23 augusti klockan 9.30 och 10.45 (Spånga by)

Djurens helg

I slutet av augusti intar djuren Solvalla. Under två dagar finns det mycket att göra för hela familjen. Bland annat går det att träffa reptiler och alpackor, klappa smådjur, titta på hamsterutställning, gå på hästuppvisning och lydnadskurser för hunden. Även musik- och dansuppträdanden anordnas.

För de mindre barnen ordnas det Pettson och Findus-föreställning och sagostund. För mer information om öppettider och biljetter, se hemsidan djurenshelg.se

Var? Solvalla

När? 24-25 augusti

Parkens dag

Runtom i Stockholm kommer aktiviteter att fylla stadens parker i 12 av 14 stadsdelar. Bland annat kommer det att anordnas guidade vandringar, fika i parklekar, utomhusträning och musik- och teaterföreställningar. Tider och program hittar du på stadens hemsida.

Var? Runtom i 12 av 14 stadsdelar, bland annat Bromma, Hässelby-Vällingby och Spånga-Tensta.

När? 31 augusti

Skördemarknad

Medlemmar i föreningen Riddersviks kolonilotter ställer ut och säljer sina egenodlade varor. Marknaden är vid Riddersviks gård.

Var? Riddersviks kolonilotter

När? 7 september klockan 10-13

Spana på veteranbilar

Varje onsdag fram tills september är det veteranbilsträff vid Riddersviks gård. Här står vrålåken på rad på gräsmattan, och både den med eller utan bil kan komma och kika. Kaféet håller öppet också.

Var? Riddersviks allé 11.

När? Varje onsdag fram tills den 11 september, klockan 17-20.

Sugen på aktiviteter i stan? Kolla in de här tipsen:

Kulturfestival i stan

Stockholms kulturfestival pågår i flera dagar och erbjuder en rad gratis kulturevenemang, med tema universum. Vad sägs till exempel om rymddisco, danceoke (som karaoke fast med dans) eller spelningar med artister som Rigmor Gustafsson och Ane Brun?

Var? Olika platser i innerstan, se Kulturfestivalens hemsida för mer information.

När? 13-17 augusti.

Gå på parkteater

Njut av det sista av sommaren med Parkteatern. Se en swingdansföreställning, gå på varietéshow eller sagosöndag, se kungliga baletten uppträda eller en hyllningsföreställning för Lennart Hellsing.

Var? Olika platser i innerstan, se Parkteaterns hemsida för mer information.

När? Evenemang fram till 1 september.

We Are Sthlm

Den återkommande festivalen för ungdomar mellan 13 och 19 år har funnits sedan 2001, tidigare under namnet Ung08. Uppträdanden, föreningar och prova på-aktiviteter anordnas under veckan. Allting är gratis.

Var? Kungsträdgården

När? 13-17 augusti