Nära dig. Maxida Märak kommer till Veckholm och Skokloster. Foto: Pressbild

Maxida Märak kommer till bygden

Den rappande samen Maxida Märak kommer till Veckholm och Skokloster. – Det är fett, meddelar hon.

  • Publicerad 13:57, 12 sep 2018

Artisten Maxida Märak är bland annat känd för att kombinera rap och elektronisk musik med samisk jojk. Hon har fått stor uppmärksamhet och har medverkat i allt från ”Sommar” i P1 till tidningen Mama.

Nu finns det två möjligheter att se henne uppträda här i trakten. Lördagen den 15 september kommer hon till Trögdsgården i Veckholm. Onsdagen den 19 september gästar hon Stenhuset vid Skoklosters Slott.

Utöver sitt säregna musikaliska uttryck är ett starkt samhällsengagemang utmärkande för Maxida Märak. Hon har bland annat uttalat sig mot rasism och sexism och för samernas rättigheter. De kommande konserterna hoppas hon ska präglas av hjärta, själ och kamp.

– Jag kan inte projicera vad andra ska uppleva, men med tanke på den senaste tidens klimat, såsom valet och så vidare, så känns faktiskt mina konserter viktigare än någonsin, berättar Maxida Märak.

Maxida Märak har svårt att beskriva sina känslor efter riksdagsvalet, där Sverigedemokraterna har fått ökat stöd och det är osäkert vem som ska sitta i regeringen.

– Det går inte att skriva med några få ord. Klimatet är kallt, och klyftorna är stora, skriver Maxida Märak i ett meddelande till tidningen.

Konserterna

Lördag 15 september
Kl 20.00. Plats: Trögdsgården i Veckholm. Biljetter: Gestbloms Bokhandel och på trogdsgarden.se. Särskilda bussar kommer att från gå från Enköping till Trögdsgården och tillbaka.

Onsdag 19 september
Kl 19.00. Plats: Stenhuset vid Skoklosters Slott. Biljetter: Håbo bibliotek och turistbyrån i Skokloster.

BLÅLJUS: Droger, stölder och intrång

Nyheter Senaste blåljusnotiserna innehåller både nytt och lite äldre som rapporterats sent. Fast den unge mannen som drogpåverkade ville at sig in på ett fritids är ny.tisdag 25/6 10:44