MUSEUM. MC Collection stänger den 29 juli. Foto: Jonas Carlsson

MC Collection lämnar Sollentuna

Motorcykelmuseet MC Collection lämnar Sollentuna. Den 29 juli stänger de lokalen i Edsvik och flyttar till Tidö Slott utanför Västerås.

  • Publicerad 16:44, 15 maj 2018

Det finns nog inte ett större intresse från politiken att faktiskt satsa på Edsvik

MC Collection lämnar Sollentuna efter nio år. Orsaken till beslutet är för hög hyra, litet besöksunderlag och ett Edsvik som aldrig blev vad museet hade hoppats på.

– Hyran har varit väldigt hög och kommunen har inte velat förhandla om den. Det har blivit för mycket pengar, jag har behövt ta ur egen ficka för att få det att gå runt, säger Christer R Christensson som driver MC Collection.

När projektet Edsvik drog igång för ett antal år sedan var förväntningarna stora på vad det skulle leda till.

– Vi förväntades oss att det skulle bli ett utflyktsmål för hela familjen, med konst och kultur. Men det har inte riktigt hänt. Det finns nog inte ett större intresse från politiken att faktiskt satsa på Edsvik. Man måste skapa innehåll och marknadsföra sig. Som det är nu står byggnader fortfarande tomma, menar Christer R Christensson.

Han är också kritisk till att man från kommunens sida inte har lyckats skapa nyfikenhet kring området. En sak han länge efterfrågat är en skylt från E4 som gör reklam för Edsvik.

– Men det har aldrig hänt. Det är synd.

Magnus Ramstrand (KD), kultur- och fritidsnämndens ordförande, tycker att det är tråkigt att museet försvinner.

– Det är verkligen synd. Det är en riktig pärla.

Men någon anledning att vara allt för självkritisk från kommunens sida tycker han inte att det finns.

– Vi från kommunens sida har varit väldigt välvilliga. Vi har gett rabatt på hyran och när vi har annonserat om Edsvik har vi gjort reklam för MC Collection och konsthallen också, säger han och fortsätter:

– Jag vet att de är kritiska till hur vi från kommunens sida har agerat. Men det hade nog inte spelat någon roll om vi hade pumpat in ännu mer marknadsföring. I grunden tycker jag att en verksamhet måste dra besökare och vara attraktiv i sig.

Christer R Christensson är nu hoppfull att verksamheten vid Tidö Slott ska gå bättre. Förberedelserna inför nästa års öppning pågår redan för fullt.

– Kommunen där har ett helt annat engagemang. Sedan är redan platsen i sig ett utflyktsmål med många andra saker redan.

Innan MC Collection stänger kommer de som vanligt att delta på nationaldagsfirandet den 6 juni som infaller på samma dag som motorhistoriska dagen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sval bostadsmarknad stoppar nyproduktion

Nyheter Bostäder i Tureberg läggs på is Försäljningen av nyproducerade lägenheter går trögt. Peab pausar nu byggnationen av 110 nya lägenheter i Tureberg eftersom inte tillräckligt många har blivit sålda.fredag 18/1 8:00

Sollentunabo fast i Skatteverkets granskning

Nyheter Försökte undanhålla miljonbelopp En man som bor i Sollentuna har blivit påkommen med att inte redovisa inkomster, moms och arbetsgivaravgifter som han ska. Han måste nu betala nästan 2,8 miljoner kronor till Skatteverket.torsdag 17/1 14:06

Hyllad Gärdestad-konsert tillbaka

Nyheter Ny artist tar plats på scenen Succéföreställningen This is Ted kommer snart att spelas ännu en gång i Sollentuna. Och den här gången dyker ett ny artist upp vid sidan av Janne Schaffers på scenen.onsdag 16/1 12:40