Foto: Wikimedia Commons

Mc-förare svårt skadad i olycka

Fördes till sjukhus med helikopter.

  • Publicerad 11:16, 22 jun 2020

Bålsta
Söndag, klockan 16.58.
Trafikolycka. På söndagseftermiddagen är fem motorcyklister ute och kör tillsammans på länsväg 263 i riktning mot Enköping. Man upptäcker att en person plötsligt saknas och åker därför tillbaka. Det visar sig att den saknade mc-föraren har kört av vägen vid Övergran. Föraren, en man i 30-årsåldern hemmahörande i Uppsala, är svårt skadad. Kamraterna ringer 112. Poliser som gör trafikkontroll befinner sig i närheten och gör livräddande åtgärder tills en ambulans kommer till platsen. Den skadade förs först med ambulans och till sist med helikopter till Akademiska sjuhuset i Uppsala. Anhöriga till den skadade mannen har underrättats. Han var på söndagen mycket kritiskt skadad. Polisen vet på måndagen inte i vilket tillstånd mannen är i. Vid olycksplatsen har det hittats en död räv och olyckan tros ha orsakats av att mc-föraren kört på räven.

Bålsta
Fredag, klockan 01.40.
MIsshandel. Natten till fredagen påträffar en väktare två misshandlade personer vid jänvägsstationen i Bålsta. Polisen griper sedan en man i 20-årsåldern på platsen. Mannen är hemmahörande i Bålsta och tidigare känd av polisen. Han är nu anhållen för brottet som rubriceras antingen som grov misshandel eller rån. De två misshandlade personerna är män, den ena i 60-årsåldern, den andra i 45-årsåldern.

Bålsta
Onsdag till söndag.
Stöld. Någon gång mellan onsdag och söndag har det färsvunnit en robotgräsklippare från Täljstensvägen i Bålsta. Robotgräklipparen är grön, av märket Bosch, och har ett värde av 14 000 kronor.

Bästa placeringen någonsin för Upplands-Bro

Upplands-Bro klättrar på Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet. Nu är kommunen på plats 12 i landet. – Det är ett styrkebesked och ett kvitto på att vi har ett bra samarbete med...onsdag 23/9 10:07

Sämsta placering någonsin för Håbo på näringslivsranking.

Håbo siktar uppåt – men rasar i stället. När företagsklimatet granskas hamnar kommunen på plats 206 i landet, sämsta placeringen någonsin. – Det är i första hand nytillkomna kategorier som...onsdag 23/9 9:46