MC-klubb donerar pengar till sjuka barn

Under tisdagen kom en karavan med motorcyklar till Min Stora Dags kontors innergård i Vasastan för att lämna över en donationscheck. Under ceremonin uppträdde Jan Johansen och spelade 1990-talshiten "Se på mig".

  • Publicerad 17:10, 14 maj 2019

Harley Owners Group, HOG, Stockholm Chapter har samlat in 50 000 kronor tillsammans med Harley Davidson Stockholm och Gibson Gutiars till Min Stora Dag, en stiftelse som uppfyller önskningar för barn med svåra sjukdomar och diagnoser. Bland annat har insamlingen inkluderat en auktion där man har sålt en speciallackerad gitarr.

– Vi har aldrig lämnat över en såhär stor check. Det känns fantastiskt att kunna göra det och i år firar vi dessutom 20-årsjubileum. Vi väljer alltid att donera till barn med olika utmaningar, säger Susanna Frey Smedberg, aktivitetsansvarig på HOG, Stockholm Chapter.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Under en ceremoni på Min Stora Dags innergård på Hälsingegatan 47 delades checken ut på tisdagseftermiddagen. Flera HOG-medlemmar var på plats med sina motorcyklar och artisten Jan Johansens trio med Anton Körberg och Chris Andersen uppträdde och spelade bland annat den gamla hiten "Se på mig" som Johansen vann Melodifestivalen med 1995.

Min Stora Dags generalsekreterare Jennifer McShane tog emot donationschecken på scenen.

– Under varje år når vi runt 5000 barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser, men vi vet att det finns cirka 200 000 kämpande barn som ingår i vår målgrupp. Den här typen av aktiviteter hjälper oss att nå ännu fler. Det är ett jättefint initiativ, säger hon och fortsätter:

– Det här är ett inspirerande exempel på hur man kan använda sina egna kanaler för att göra skillnad för en utsatt målgrupp. Harley-Davidson har ett utvecklat charity-arbete i hela världen som jag inte visste om tidigare. Det är fint att det finns så mjuka hjärtan bakom skinnjackorna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

En av HOG-medlemmarna på plats var kassören Christina Gillmo-Alverin.

– Det här känns underbart! Vi har verkligen laddat. Det känns så rätt och det finns så många barn som behöver det här, säger hon.

Donerar till välgörenhet. Harley Owners Group, HOG, Stockholm Chapter har samlat in 50 000 kronor tillsammans med Harley Davidson Stockholm och Gibson Gutiars till Min Stora Dag. Foto: Mimmi Epstein

Min Stora Dag

Startades 2000.

Hjälper barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser genom att uppfylla deras önskningar, både enskilt och i grupp.

Har även annan typ av verksamhet, till exempel läger.

H.O.G

Harley Owners Group H.O.G. grundades 1983 av Harley-Davidson Motor Company i Milwaukee, USA. H.O.G. har ca 1,2 miljoner medlemmar i världen. För att vara med i H.O.G ska man äga en en motorcykel av märket Harley-Davidson.

H.O.G Stockholm Chapter har funnits sedan 1999.