Stark kärlek. Greger Sundin och Lina Noaksson har överlevt rejäla prövningar inom idrottens värld. Foto: foto: Daniel Sjöberg

Med stark kärlek genom livet

Hon fick se honom från hans värsta sida. Det spelade ingen roll. Lina Noaksson och Greger Sundin delar liv, drömmar och kärleken till den fysiska utmaningen.

  • Publicerad 09:04, 21 jun 2017

Ladan för tankarna till Rocky 4. Snön saknas visserligen och Ivan Drago väntar inte på någon utmanare, men Farmers Fitness är inte ditt vanliga gym. Här, vägg i vägg med hemmet i Norra Fjärdhundra, driver Lina Noaksson sin verksamhet och den är för nybörjare såväl som för den som är van att träna.

– Det är skitroligt. Vi har en del vanliga vikter, men mest är det skottkärror, traktordäck, järnspett och allt annat. Han som var yngst förra året, han var nio och i år har jag haft en som var 73. Man kan vara som man vill. Jag tror att alla känner sig väldigt välkomna, säger hon.

– Det ska vara skitigt, tungt och man ska känna sig cool.

Greger Sundin lyfter inget. En varmvattenberedare kostade honom en bicepsmuskel. Han är opererad och går med gips. En ovan situation för en man som har gjort sig känd för sina fysiska strapatser, som till exempel när han gjorde tjugo Iron Man i rad i Mexiko 2010. Något som Lina minns mycket väl. Det var deras första tävlingsresa ihop.

– Du är helt normal fram till start, sedan blir du helt dum i huvudet. Det är som att ha att göra med en grinig treåring, säger hon och skrattar.

– Jag var gravid och jag undrade ”vad är det för kille jag ska skaffa barn med?”

– Det gick snett. Jag pressade mig för hårt, jag fick inte tillräckligt med sömn i mig, berättar Greger.

Ett dygns vila, som Lina tvingade honom att ta, räddade tävlingen och kanske mer än så.

– Annars hade jag antagligen hamnat i någon slags psykos.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus: Sjuksköterskor misshandlade på lasarettet

Nyheter Två sjuksköterskor blev misshandlade på lasarettet och dubbla bedrägerier har anmälts i Enköping under midsommarhelgen.måndag 25/6 13:38

Scoutstugan utsatt – igen

Nyheter För andra gången på en vecka har scoutstugan utsatts för åverkan. Den här gången har gärningsmännen tagit sig in i lokalen.söndag 24/6 9:58