Coronasmittan. Nu stängs medborgarkontoret i Älvsjö för att minska spridningen av coronaviruset. Foto: Sacharias Källdén

Medborgarkontoret i Älvsjö stängs

Älvsjös medborgarkontor har stängts på grund av coronasmittan. Biblioteket får också minskade öppettider. I Örby har det stängts helt.

  • Publicerad 09:25, 24 mar 2020

Till Älvsjös medborgarkontor kan folk komma för att få svar på frågor om kommunens verksamheter, men också för att få allmänna råd och hjälp i vardagen. I vanliga fall är det en central mötesplats i Älvsjö men sen igår är kontoret helt stängt. Beslutet gäller tills vidare och har tagits för att minska smittspridningen av coronaviruset, enligt stadsdelsförvaltningen. Istället nås samhällsvägledarna via telefon eller mejl.

Strax intill medborgarkontoret ligger biblioteket som också kommer att vara stängt mer än vanligt framöver. Från och med nu är det bara öppet på måndagar, onsdagar och fredagar klockan 13-17.

Brist på personal

I Örby har biblioteket stängts helt med på grund av coronaviruset.

– Stängningarna beror på att många i personalen är sjuka. Vi har dragit ner öppettiderna för att kunna bemanna med färre personer, säger Anna Ulfstrand, enhetschef på Stockholms stadsbibliotek.

Hälften av Stockholms bibliotek har stängt

Aspuddens, Gröndals och Telefonplans biblioteket är också stängda fram till den 29 mars. Enligt Jonas Bång Arhammar, enhetschef för biblioteken, kommer det troligen fortsätta så “ett tag till”. I stället prioriteras biblioteken i Skärholmen och Fruängen, som är de största i närområdet.

Behöver du hjälp?

Älvsjös samhällsvägledare som arbetar på medborgarkontoret nås tills vidare via mejl medborgarkontoret.alvsjo@stockholm.se eller på telefon 08-508 21 050.