I gång. Nu rustas Tibble torg upp. Foto: Linda Lundberg

Medborgarna har sett till att Tibble torg rustas upp

Efter önskningar från medborgarna byggs nu Tibble torg om. – Alla synpunkter kommer att tillgodoses, säger Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande.

  • Publicerad 09:51, 1 sep 2017

Området som berörs av upprustningen är asfaltsytan Coop Konsum och parkeringen vid Hjortronvägen. Tibble torg ska få bättre belysning, fler sittplatser och papperskorgar, tre pergolor som skapar en avskildhet mot parkeringen samt nya växter.

I nummer två av Upplands-BroBladet 2017 publicerades en insändare undertecknad Eva. Hon skriver att Tibble torg inte är trevligt längre och att inget har hänt sedan valet 2014 trots påpekanden och insändare. Hon lyfter fram hur det som äldre inte kan vara någon livsnjutande syn att bo där, och ifrågasätter hur en person utan SL-kort, hemtjänst eller färdtjänst ska må i den miljön. Mer växtlighet, större papperskorgar och fler bänkar och bord man kan fika vid är hennes förslag.

– Det var en medborgare som gjorde oss uppmärksamma på det här och vi högg tag i det, säger Camilla Janson.

Upplands-Bro kommun hade två medborgardialoger där många synpunkter kom fram. Nu är upprustningsarbetet i gång och alla synpunkter som har kommit in ska tillgodoses.

– Det känns otroligt positivt. Det är ett bra sätt att jobba på för att utveckla kommunen tillsammans, att medborgare hör av sig. Det känns superkul, säger Camilla Janson.

Ambitionen är att få klart upprustningen så klart som möjligt. Det förväntas pågå i fem veckor, men om det är exakt vad det landar på kan inte Camilla Janson lova i dag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrott på förskola

Det är inte bara barn som vill leka inne på förskolan Nybygget. Fast några vuxna personer kunde inte hantera sin längtan efter leksaker på rätt sätt.söndag 24/6 12:40

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet