Ställer in. Det blir inga dialogtorg på lördagar i Vårberg C fram till ­årsskiftet. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Medborgarvärdarna ställer in lördagar i Vårberg

Medborgarvärdarna tvingas ställa in alla sina dialogtorg i Vårberg centrum resten av årets lördagar. Anledningen är personalbrist, sedan en värd slutat.

  • Publicerad 13:31, 10 nov 2017

Det kommer bli färre dialogtorg, där Vårbergsbor bland annat kan få hjälp i kontakten med myndigheter, i Vårberg centrum. Fram till årsskiftet tvingas medborgarvärdarna ställa in alla lördagar, efter att en av värdarna slutat.

– När de bara är tre var vi tyvärr tvungna att kapa på deras schema för att få det att gå ihop tills vi hunnit anställa en ny värd. Och eftersom de har dialogtorg i Vårberg även på onsdagar, fick det bli lördagarna vi tog bort, säger Anette Peterson, preventionssamordnare i Skärholmen.

Uppdraget: De ska bygga broar i Vårberg

Varför har ni inte bättre beredskap för en sån här händelse?

– Medborgarvärdarna är projektanställda fram till den 31 december och vi kan inte ge dem ett definitivt besked om hur framtiden blir innan budgeten har beslutats i kommunfullmäktige senare i november. Tyvärr så blir det ju lite osäkert med projektanställningar, vi kan inte hindra dem att söka nya jobb.

Vet ni om medborgarvärdarna kommer finns kvar nästa år?

– Det är ju ett politiskt beslut som måste tas i samband med budgeten. Men planen från vår sida är att medborgarvärdarna ska vara kvar i samma utsträckning som idag. Sen får vi se om de kommer ha dialogtorg igen varje lördag, eller om vi bara kör varannan framöver. Det måste vi utvärdera.

Fram till årsskiftet kommer dialogtorgen hållas onsdagar klockan 16–18 i Vårberg centrum och fredagar 17–19 i Sätra centrum.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.