Höjden av blomsterprakt när supersolrosen från Danderyd blommar, Foto: Jonas Söderquist

Megastor solros i Danderyd – så många meter mäter den

Har Jonas Söderquist Danderyds högsta solros? Missa inte sensommarens sista blomsterprakt precis under tunnelbanan mellan Bergshamra och Danderyds sjukhus.

  • Publicerad 10:29, 13 sep 2017

Om man man åker från Bergshamra till Danderyds sjukhus med tunnelbanan kan man se Danderyds kanske högsta solros blicka upp mot en.

Jonas Söderquists granne Ali Javadinia har sått solrosorna på tomten. I år valde han att köpa en sort som ska bli extra stor. Och stor blev den med sina 3,35 meter.

– Inga hemliga gödseltekniker eller liknande har använts, berättar Jonas.

Den ståtliga blomman når över staket och häckar och har uppmärksammats av grannarna som alla tycker att den är väldigt vacker.

– Nu får den stå kvar och så får snön lägga sig över blomman till vintern och fåglarna kan picka i sig fröna, säger Jonas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

15-åringar ertappade inbrottstjuv i Täby – följde efter tills polisen kom

Nyheter "Hörde att det var någon på övervåningen" Två personer kunde gripas efter ett villainbrott i Näsbypark under fredagseftermiddagen. Tack vare effektiv hjälp från två 15-åringar kunde polisen snabbt rycka ut.måndag 18/6 13:23

Fortsatt tvist om felslagna golfbollar i Danderyd

Nyheter "Femtontalet golfbollar i veckan" Nu är det åter upp till kommunen att utreda fejden mellan Svenska kraftnät och Golfcenter Danderyd om de felslagna golfbollarna.måndag 18/6 10:23