Idén till Jump Yard föddes när Pelle Möller – här på trampolinen – bodde i Dallas, USA där fenomenet trampolinpark är stort. Nu ska han och kollegan Anders Karlberg (till höger) och Pär Svensson, marknadschef på Local Market Group öppna en trampolinpark i Veddesta. Foto: foto: Mikael Andersson

Megastort hoppland öppnar i Barkarby

Drygt 4 000 kvadratmeter med studsmattor, kafé, basketkorgar och hinderbana. Det ska det bli i en gammal lagerlokal i Veddesta i år, när trampolinparken Jump Yard öppnar.

  • Publicerad 07:00, 27 jan 2017

Vi räknar med att det kan vara 150 till 200 personer inne i trampolinparken samtidigt.

Så här ser en skiss över trampolinparken ut. Närmast syns två så kallade "lanes" med basketkorgar där man kan dunka med hjälp av trampoliner. Foto: Jump Yard

Idag är den 4 000 kvadratmeter stora lokalen så gott som tom. Men snart börjar här arbetet med att riva väggar, bygga kafé, läktare – och så klart: trampoliner.

Grundarna Pelle Möller och Anders Karlberg ska också få in basketkorgar, en dodgeballplan, hinderbana – och en hel del annat.

Det blir den andra trampolinparken i Stockholms län, efter att en liknande öppnade i Kungens Kurva i fjol.

– Vi räknar med att det kan vara 150 till 200 personer inne i trampolinparken samtidigt, säger Anders Karlberg.

Själva hoppytan i den så kallade ”maincourten” kommer att fyllas med trampoliner i varierande storlekar, från tre gånger tre till tolv gånger tre meter.

– I ”maincourt” - där man hoppar från trampolin till trampolin – kommer det att finnas drygt 40 trampoliner. Det är väldigt roligt att ta sig från ena sidan till det andra och få igång ett flow, säger Pelle Möller.

Ovanför den ska det byggas en läktare för den som vill ta en paus från hoppandet.

"Det är smittande och riktigt, riktigt roligt. Jag har inte någon trampolinbakgrund direkt, men bara man kom in i parkerna i USA var det svårt att inte hoppa och le", säger Pelle Möller i mitten. Foto: Mikael Andersson

En person per matta

Alla ytor utanför studsmattorna kläs också i stötskyddande material och skumgummi – och av säkerhetsskäl gäller max en person per trampolin i maincourt.

– Vi kommer inte att ha de mest extrema trampolinerna utan vi går brett. Men vissa delar kommer vara mer utmanande, säger Pelle Möller.

Som en ”jump wall” - med kraftigare trampoliner - där de mer avancerade kan vandra upp för en vägg genom att studsa på ryggen. En idé är att bjuda in träningssugna till lokalerna under vissa tider för fitnessklasser och hoppinstruktion.

Snart ska lokalen i Veddesta börja anpassas för att bli en trampolinpark - förhoppningen är att vara igång med Jump Yard i augusti. Foto: Mikael Andersson

”Passar alla åldrar”

Förhoppningen är att Jump Yard kan påbörja sin del av ombyggnationen i juni i år, om bygglovet godkänns av Järfälla kommun, och vara igång med studsandet till augusti.

Till sin hjälp har Pelle och Anders Local Market Group, som bland annat driver O’Learys eventcenter i Stockholm.

– Vi vill hitta aktiviteter som gör att du kan hänga kvar här efter att du hoppat, till exempel arkadspel. Det är det som är det roliga med det här, det passar alla åldrar - man ska kunna komma hit med allt från företaget till barnen, säger Pär Svensson, marknadschef på Local Market Group.

Det här ska finnas i Jump Yard

Ytan blir strax över 4 000 kvadratmeter, med kafé, omklädningsrum och kalas- och konferensdel inräknat.

I Jump Yard ska det finnas en ”maincourt” med runt 40 trampoliner, en ninjahinderbana, två stycken basketplaner med högt placerade basketkorgar för den som vill testa att dunka från en trampolin med skumgummiboll, en skumgummigrop som man kan hoppa ner i, en dodgeballplan (eller spökboll) där det spelas spontanmatcher på studsmattor.

De minsta trampolinerna är tre gånger tre meter och det kommer att finnas mer avlånga på fyra, sex och upp till tolv gånger tre meter. På specifika tider på vardagarna kommer det finnas möjlighet för barn under fem år att komma och studsa.

Stockholm Direkt