"Megasuccé" för bardisk på Orion

Pina Colada, palmer och en trubadur. Nyligen hade Orions omvårdnadsboende i Gånsta en pampig invigning för vad de tror är Sveriges första omvårdnadsboende – med egen pub.

  • Publicerad 08:47, 24 jan 2018

Rickard Sjödin och Adam Jernberg sköter baren. Foto: Fredrik Gustafsson

Rickard Sjödin började jobba på Orions Omvårdnadsboende efter sommaren, som aktivitetsamordnare. Det dröjde inte innan det märktes att Rickard hade kommit till boendet.

– Jag ville göra något för och med de boende. Något som många kunde vara roade av. Det finns boende här som gillar att ta sig ett glas ibland och då kom jag på idén: vi kan bygga en bardisk, säger Rickard Sjödin.

Sagt och gjort. Rickard fick grönt ljus av verksamhetschefen Adam Jernberg. Därefter åkte han till brädgården och inhandlade virke.

– Det tog tre månader. Till min hjälp har jag haft Olle som bor här på Orion, säger Rickard.

Olle

Men det är mer än en bardisk. I en del av samlingsrummet där baren nu står har inretts med tavlor på tidstypiska artister och skådespelare från 50- och 60-talet.

– Till inredningen hörde jag mig för på boendet vad de gillar för artister. Det blev lite olika, till exempel The Beatles, Elvis Presley och Marilyn Monroe, säger Rickard och tillägger:

– Jag är riktigt nöjd med resultatet.

Förra torsdagen invigdes bardisken, med pompa och ståt. Då var även anhöriga inbjudna.

– Det är kul att det blev så bra till slut, säger Olle, som varit med i bygget.

Han fick också äran att klippa sidenbandet under invigningen, tillsammans med Stig som varit bollplank under bygget.

Samtidigt spelade och sjöng Orions sjukgymnast Malin för besökarna.

– Det blev en megasuccé. Över förväntan verkligen, säger Rickard och tillägger:

– Den 23 februari kommer musikern Östen Brink hit och spelar, då planerar vi att ha baren öppen.

Nu har du byggt en bar, vad har du för planer härnäst?

– Hehe ja... Jag har faktiskt fått frågan tidigare. Det pratas om ett hönshus här på gården. Så det blir det väl. Men annars vet jag inte, en utebar kanske? säger Rickard och skrattar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Händelserik helg i Enköping

Nyheter Det blev en helg med många mindre brott, men tack och lov färre grova.söndag 27/5 18:41

Player's Inn rånat i natt

Nyheter Puben Player's Inn rånades i natt. Två män beväpnade med kniv bakband personalen och kom undan med en okänd summa pengar. – Jag är mest förbannad, säger pubägaren Anders Thool.fredag 25/5 10:24