Hultkvist. Det är inte alltid lätt att skilja q från k. Det här är KD-politiken Lars Hultkvist. Foto: Hampus Jarnlo

Mejlmiss pekade ut KD-man som snusk-rimmare

Ett mejl från en medborgare som skulle till Farstapolitikern Lars Hultkvist (KD) hamnade i USA. Tillbaka kom ett oväntat svar.

  • Publicerad 12:31, 31 okt 2017

En medborgare som hade synpunkter på Farsta stadsdelsnämnds förslag för Magelungens strandpromenad mejlade sina påpekanden till politikerna.

Från en mejladress kom följande svar:

"En slöfock i från Magelungen/han satt på en sten i dungen/och kved: Oh jag dör/och jag fråga' varför?/det gör ont för jag sitter på pungen".

Medborgaren som skickat mejlet svarade vad hen trodde var Lars Hulkvist, ersättare för Kristdemokraterna i Farsta stadsdelsnämnd och frågade om han tyckte att det var lämpligt av en politiker att skicka sexistisk prosa?

Missen med Citybanan – folk hittar inte dit

Grejen var bara den att synpunkterna inte nått KD:s Lars Hultkvist, som det var tänkt, utan rasslat ner i mejlkorgen hos en annan Lars med samma efternamn, så när som på en bokstav, i USA.

Han i sin tur var trött på att ständigt få ta emot felskickade mejl.

– Jag tänkte att jag blev trött på folk som ständigt skickar mejl till mig och förutsätter att de skickar till ”rätt” Lars", skriver han i ett mejl till Tidningen Farsta/Sköndal.

"När mejlet avsåg Magelungen så kom jag att tänka på limericken av Hasse Alfredsson och skickade den som svar med förhoppning att sändaren skulle förstå att de hade skickat till fel Lars", skriver "fel" Lars.

Stadens nya p-förbud – ett kladdfiasko

Men innan det uppdagades hade några andra politiker hunnit reagera och ringt den rätta Lars som fick ta emot ett samtal från Lars Jilmstad (M), vice ordförande i nämnden i Farsta.

– När jag fick höra att svaret innehöll en limerick med Hasse och Tage som var rätt vågad var jag tvungen att skriva en förklaring. Jag skrev till den som skickat ursprungsmeddelandet att det inte var jag som var rimsmeden Hultkvist.

Lars Hultkvist (KD) säger att missförståndet kunde redas ut.

– Jag har inte sett limericken men tydligen har någon rimmat på Magelungens pung. Det skulle ju vara lite extra pikant om det var en kristdemokrat som rimmat så, säger Lars Hultkvist.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48