Proffs. Efter fyra år i Lugi flyttade hon inför säsongen till proffslivet i danska klubben Horsens. Förra året begick hon landslagsdebut. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Svenska Handbollslandslaget

Melissa Petrén gör VM-debut i Japan

Huddingefostrade mittnian Melissa Petrén spelar på lördag sin första mästerskapsmatch när Sverige går in i handbolls-VM i Japan. ”Jag bodde nästan i Huddingehallen”, säger hon inför premiären.

  • Publicerad 18:03, 28 nov 2019

HuddingeDirekt når Melissa Petrén innan onsdagsträningen i Fukuoka på den sydliga japanska ön Kyushu. En veckas träningsläger är snart över och på lördag väntar den stora mästerskaps­premiären när Sverige ställs mot Kongo-Kinshasa i staden Kumamoto i handbolls-VM:s första omgång.

Förra gången slutade Sverige fyra. Melissa Petrén hoppas inför mästerskapet att laget tar sig minst lika långt.

– Jag tror att vi har god chans att ta oss till semifinal. Men då ska vi spela riktigt bra, för det är många bra lag. Om vi kommer till semifinal så finns det bara en väg att
gå sen, säger hon.

Redan i gruppspelet ställs Sverige mot flerfaldiga
guldmedaljörerna Ryssland och i finalspelet kan laget ställas mot lag som Norge och regerande mästarna Frankrike.

Melissa Petrén inledde sin karriär i Huddinge HK.

– När jag kommer hem till Huddinge är det alltid kul att gå förbi Huddingehallen. Jag har så många minnen därifrån. Jag och mina lagkamrater bodde nästan i hallen och var där hela helgerna.

För ett par veckor sedan träffade jag ett gäng 16-åriga handbollstjejer i Huddingehallen som alla satsade mot landslaget och såg upp till dig. Vad vill du säga till dem?

– Jag spelade i Huddinge tillsammans med mina bästa vänner, vi var ett riktigt kompisgäng. Jag hade alltid handbollen som nummer ett. Även om mina kompisar slutade spela och valde en annan väg så stöttade de mig alltid på min resa. Det är bara att omringa sig av människor som bryr sig och vill ens bästa. Tror man på något så gör det fullt ut.

HHK är Huddinges nya talangfabrik